مسؤلان ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی میگویند که به تازهگی کار ترمیم آثار دورههای اسلامی و بودایی موزیم این ولایت را آغاز کردهاند، اما بیش از ۱۰۰ قلم آثار این موزیم نیاز به ترمیم اساسی و مسلکی دارد.
آقامحمد خوشهزاده، مدیر موزیم دورهٔ اسلامی غزنی، که اثری از دورۀ غزنویان را برای ترمیم زیر کار دارد، میگوید آثار موزیم نظر به میزان نیازمندی و استفادهٔشان، به شعبۀ ترمیم آورده و سپس در ویترینهای نمایشگاه آثار، برای بازدیدکنندهگان به نمایش گذاشته میشوند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
موزیم غزنی بیش از هزار قلم آثار و پارچههای دورهٔ اسلامی دارد که ۱۵۰ اثر آن در نمایشگاه و بیشتر آن در دیپو نگهداری میشوند. همچنان، این موزیم حدود ۱۲۰۰ اثر بودایی دارد که همهٔ آن در دیپو نگهداری میشوند و زمینه برای نمایش آن، تاکنون مساعد نشده است.
محمدآصف حنفی، مدیر عمومی موزیم غزنی، میگوید که در نمایشگاه این موزیم، هماکنون ۱۵۰ اثر دورهٔ اسلامی که بیشتر از دورههای غزنویان و تیموریاناند به نمایش گذاشته شده و بیش از صد قلم آثار، نیاز به ترمیم اساسی و مسلکی دارد. او میافزاید که همهساله انجینیران مسلکی از وزارت اطلاعات و فرهنگ برای ترمیم آثار به غزنی میآیند و با کارمندان محلی غزنی آثار آسیبپذیر را پاککاری، وقایه و ترمیم میکنند.
در همین حال، محمدتقی بیات، مدیر ترمیم آثار موزیم غزنی از کمبود مواد در این بخش، سخن میزند و از وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی میخواهد که در زمینهٔ تجهیز لابراتوار این موزیم همکاری کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سوی دیگر، حبیبالله مجاهد، رئیس اطلاعات و فرهنگ غزنی، میگوید که این اداره پیشنهادی را برای اعزام انجنیران مسلکی از مرکز با مواد اساسی و تجهیز موزیم غزنی، به وزارت اطلاعات و فرهنگ فرستاده است. به گفتۀ او، هرچند کار ترمیم آثار عملاً از سوی کارمندان این اداره آغاز شده است، اما ترمیم برخی آثار مهم از توانایی کارمندان محلی موزیم غزنی بالاست و افراد مسلکی نیاز دارد.
گفتنیست که هماکنون نمایشگاه آثار موزیم غزنی روزانه دهها بازدیدکننده دارد که بیشتر آنان را دانشجویان و دانشآموزان تشکیل میدهند. بازدیدکنندهگان وجود این نمایشگاه را برای معرفی آثار تاریخی و باستانی غزنی یک غنیمت بزرگ فرهنگی در این ولایت میدانند.