سازمان صحی جهان از آغاز کارزار تطبیق واکسن سرخکان در افغانستان خبر داده است. این سازمان گفته که کارزار یک هفته‌یی تطبیق واکسن سرخکان از ۱۲ تا ۱۷ ماه جاری میلادی، آغاز شده است.  

سازمان صحی جهان با پخش اعلامیه‌یی گفته که قرار است در این کارزار بیش از ۱.۲ میلیون کودک ۶ تا ۵۹ ماهه، در ۲۴ ولایت کشور واکسن شوند.

لو داپنگ، نمایندۀ سازمان صحی جهان در افغانستان می‌گوید که این کارزار به‌عنوان بخشی از اقدام پاسخ ملی برای بیماری سرخکان، به‌منظور متوقف‌کردن گسترش شیوع بیماری، نجات جان کودکان خُردسال و کاهش بار بر دوش نظام‌ صحی است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او افزوده که افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخکان در افغانستان به‌ویژه به‌دلیل سطح بلند موارد سوء‌تغذیه قابل نگرانی است. به گفتۀ لو داپنگ، سوءتغذیه سیستم ایمنی را تضعیف  و مردم به‌ویژه کودکان را در برابر بیماری‌ها و مرگ ناشی از بیماری‌هایی مانند سرخکان، آسیب‌پذیرتر می‌کند.

نمایندۀ سازمان صحی جهان افزوده است: «من از هر پدر و مادر درخواست می‌کنم که بچه های‌تان را برای واکسن بیاورید و بهترین هدیه را به آنان بدهید که از بیماری تهدیدکننده اما قابل پیش‌گیری زنده‌گی محافظت شوند. من هم‌چنان از همه درخواست می‌کنم که از کارمندان صحی محافظت کنند. آنان از فرزندان شما محافظت می‌کنند و این وظیفۀ شماست که امنیت آنان را تضمین کنید.»

در اعلامیه هم‌چنان آمده که افغانستان در حال تجربۀ تجدید حیات سرخکان است که از اوایل سال ۲۰۲۱ آغاز شده است. به گفتۀ این سازمان، از جنوری ۲۰۲۱ تا ۱۳ مارچ ۲۰۲۲، ۴۸ هزارو ۳۶۶ مورد و ۲۵۰ مرگ‌و‌میر ثبت شده است. هم‌چنان تنها در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۸ هزار مورد وجود داشته است که از این میان ۱۴۲ کودک جان خود را از دست داده‌اند.

سازمان صحی جهان تأکید کرده که سرخکان بیماری ویروسی بسیار ساری است و کودکان خُردسال واکسن‌نشده در معرض بیش‌ترین آسیب آن قرار دارند. سرخکان شدید در میان کودکان خُردسال با تغذیۀ ضعیف، به‌ویژه کودکانی که ویتامین A کافی در وجودشان نیست یا سیستم ایمنی بدن‌شان در اثر بیماری‌های دیگر ضعیف شده، بیش‌تر است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

سازمان صحی جهان افزوده است که حدود ۹۲۰۰ تن از کارمندان صحی، داوطلبان و ناظران برای پوشش ۴۹ ولسوالی در ۲۴ ولایت در این کارزار شامل‌اند. به نقل از اعلامیه، این سازمان هم‌چنان از وزارت صحت افغانستان و مقام‌های ولایتی در مدیریت روند واکسیناسیون که شامل مشاورۀ فنی، آموزش کارمندان، بودجه برای آموزش‌ها، هزینه‌های بهره‌برداری و هم‌چنان ارائۀ تدارکات پشتی‌بانی می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: