مسئولان نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان (نی)، میگویند که گزارشهای رسیده به این نهاد نشان میدهد که مسئولان محلی هلمند، از خبرنگاران خواسته اند پس از این، از مسئولان و باشندگان این ولایت گزارشهای تصویری تهیه و نشر نکنند.
ظریف کریمی، مسئول نی، میگوید که اعمال این محدودیتها، ادامهی کار خبرنگاران در افغانستان را به طور جدی با چالش روبهرو میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «ما شاهد هستیم که روز گذشته، مقامهای محلی هلمند به خبرنگاران و رسانهها دستور داده اند که آنان حق ندارند از مردم و مسئولان محلی تصویربرداری و نشر کنند؛ اما این عملکرد میتواند اعمال فشار به رسانهها باشد و نهادهای مسئول باید در این باره پاسخگو باشند.»
در همین حال، شماری از خبرنگاران در ولایتها، با ابراز نگرانی از اعمال محدودیتهای تازه بر کار رسانهها و خبرنگاران، میگویند که در هنگام تهیهی گزارش با مشکلات زیادی روبهرو اند.
حبیبالله (نام مستعار)، یک تن از خبرنگاران در تخار، میگوید: «محدودیتها بر خبرنگاران در تخار نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته است. در مکتوبی که از سوی مقام ولایت و وزارت اطلاعات و فرهنگ برای وضع این محدودیت تازه به مسئولان ادارههای محلی صادر شده، آمده که مسئولان حکومتی حق ندارند با هیچ خبرنگاری مصاحبه کنند.»
سیدمعروف سعیدی، خبرنگار محلی سلاموطندار در غرب کشور، نیز میگوید: «متأسفانه، از چندی به این سو، خبرنگاران با محدودیتهای بیشتری روبهرو شده اند. اگر خبرنگاران بخواهند گزارشی تهیه کنند، روزها زمان میبرد.»
با این حال، مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگویند که آنان وضع محدودیت تازه بر خبرنگاران در هلمند را بررسی میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
حیاتالله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید: «در شماری از رسانهها آوازه است که در هلمند به رسانهها گفته شده که آنها نمیتوانند گزارش تصویری تهیه کنند؛ اما وزارت اطلاعات و فرهنگ از این موضوع به طور رسمی اطلاعی ندارد و قرار است این موضوع را بررسی کنیم.»
مسئول نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان، همچنان میگوید که از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت، فعالیت ۵۰ درصد رسانههای دیداری و شنیداری در کشور متوقف شده است و رسانههای چاپی نیز از نشر باز مانده اند.