شماری از خبرنگاران افغان، از محدودیت در دست‌رسی به اطلاعات و زمان‌بربودن ارائه‌ی اطلاعات از سوی سخن‌گویان حکومتی، گلایه دارند. آنان می‌گویند که دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات در زودترین فرصت و ارائه‌نشدن اطلاعات درست از سوی سخن‌گویان حکومتی، فعالیت رسانه‌ای را با مشکل روبه‌رو کرده ‌است.

ذبیح‌الله سروری، خبرنگار در کابل، می‌گوید که تأخیر در ارائه‌ی اطلاعات از سوی سخن‌گویان حکومتی، چالش جدی‌ای فراراه اطلاع‌رسانی است.

او می‌افزاید: «در هنگامی که رویداد مهمی اتفاق می‌افتد به ویژه رویدادهای امنیتی، مردم انتظار دارند که اطلاعات را به موقع از طریق رسانه‌ها دریافت کنند؛ اما ما شاهد هستیم که در چنین موارد اطلاعات به موقع در اختیار خبرنگاران قرار داده نمی‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

خبرنگاران، تأکید می‌کنند که در بیش‌تر موارد، سخن‌گویان حکومتی آماده‌ی پاسخ‌دهی به خبرنگاران نمی‌شوند یا اطلاعات کامل را در اختیار آنان قرار نمی‌دهند.

یاسمین صافی، دیگر خبرنگار در کابل، نیز می‌گوید: «هر باری که ما در باره‌ی یک رویداد از سخن‌گویان حکومت کنونی معلومات می‌خواهیم، آنان در نخست آماده‌ی پاسخ‌دهی نمی‌شوند و اگر آماده هم شوند، معلومات نیمه و ناقص را ارائه می‌کنند. اطلاعات درست، این که در حقیقت چه اتفاق افتاده ‌است، با خبرنگاران شریک نمی‌شود.»

از سویی هم، مسئولان نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، می‌گویند که اخیراً بیش از پنج بار خبرنگاران با مراجعه به این نهاد، از نداشتن دست‌رسی به اطلاعات شکایت کرده اند.

ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان، می‌گوید: «خواستار این هستیم که به ‌جای ریاست دست‌رسی به اطلاعات، همین کمیسیون دست‌رسی به اطلاعات باشد و دایره‌ی کاری بیش‌تری داشته باشد تا بتواند نظارت کند، آموزش دهد و شکایت‌ها از دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات را بررسی کند. هم‌چنان قانون دست‌رسی به اطلاعات نافذ شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، حیات‌الله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، با تأیید محدودیت‌های دست‌رسی به اطلاعات، می‌گوید که این وزارت برای رفع آن تلاش می‌کند.

او می‌افزاید: «ما کار را آغاز کرده‌ایم و تلاش‌ها جریان دارد تا روند ارائه‌ی اطلاعات تسریع شود و اطلاعات به وقت در اختیار مطبوعات قرار داده شود و برنامه داریم که سخن‌گویان را یک بار دیگر بخواهیم و به آنان بگوییم که اطلاعات را مطابق خواست خبرنگاران در اختیار شان بگذارند.»

این در حالی است که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، دست‌رسی به اطلاعات محدود شده است و اخیراً، شماری از وزارت‌خانه‌ها از دراختیارقراردادن معلومات با رسانه‌ها، خودداری می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: