پس از رویکارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی در افغانستان، وزارت امر به معروف و نهی از منکر فعالیت خود را در ساختمان وزارت امور زنان آغاز کرد، اما مسئولان این وزارت میگویند که وزارت امور زنان تاکنون لغو نشده است.
محمدصادق عاکف، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر، امروز در نشست ارائۀ گزارش کارکرد این وزارت در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت میگوید که اگر وزارت امور زنان این بار به فعالیت آغاز کند، تفاوت بسیار نسبت به گذشته خواهد داشت و بهمعنای اصلی برای زنان افغان کار خواهد کرد.
او میافزاید: «وزارت امور زنان پیش از این وجود داشت و امارت اسلامی تاکنون این وزارت را لغو نکرده است. اما من میتوانم یک نکته را ذکر کنم که اگر این وزارت آغاز به فعالیت کند، مانند گذشته یک وزارتخانۀ نامنهاد نخواهد بود که بهنام زنان از کشورهای خارجی پول گرفته میشد و به جیبهای شخصی میرفت.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، فعالان حقوق زن میگویند که آنان به چنین وعدههای امارت اسلامی باور ندارند و اگر امارت اسلامی در آغاز نیت فعالیت وزارت امور زنان را میداشت، ساختمان و امکانات این وزارت را به وزارت امر به معروف و نهی از منکر نمیسپرد.
ژولیا پارسی، یک تن از فعالان حقوق زن، در این باره میگوید: «اینکه آنان میگویند وزارت امور زنان لغو نشده است و دوباره آغاز به فعالیت خواهد کرد، این تنها یک وعده است و فکر نمیکنم که عملی شود.»
سوسن خالقیار، یک تن دیگر از فعالان حقوق زن، نیز در این باره میگوید: «امارت اسلامی که مکتبهای دخترانه را بسته کرده و بازگشایی آن نیز کار ساده است، چرا آنها بازگشایی نمیکنند؟ به این وعدۀ آنان باور نداریم.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر میافزاید که آنان در یک سال گذشته ۱۰۸۹ شکایت را از طریق تلفن ثبت کردهاند که بسیاری از آنها نیز حل شده است. به گفتۀ او، از ۷۱۵ شکایت مکتوب، ۱۱۷ آن حلوفصل شده است.
مسئولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر میافزایند که آنان نزدیک به ۹۰۰ تن از افراد نااهل، افراد معتاد به مواد مخدر، افراد زیر سن قانونی و کسانی که ریش خود را کم کرده بودند، از فهرست امنیتی امارت اسلامی خط زده شدهاند.