وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که بر اساس توافق و گفت‌وگوهایی که هیئت افغانستان با مقام‌های ترکمنستان داشته است، کار عملی پروژه‌ی تاپی در افغانستان، در آینده‌ی نزدیک آغاز می‌شود.

همایون افغان، سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، می‌افزاید: «موضوع پروژه‌ی تاپی از موضوع‌های اساسی در سفر هیئت افغانستان بوده است. گفت‌وگوهای مؤثر در این باره انجام شده است و در آینده‌ی نزدیک ما شاهد آغاز کار عملی این پروژه در افغانستان خواهیم بود.»

در سوی دیگر، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست که به ترکمنستان رفته و سرگرم گفت‌وگو با مقام‌های این کشور است، می‌گوید که گفت‌وگوهایش با مقام‌های ترکمنستان نتیجه‌بخش بوده و در باره‌ی برخی از موضوع‌ها با‌هم به توافق رسیده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

آقای متقی، در یک نوار تصویری که در حساب کاربری اکس وزارت امور خارجه به نشر رسیده است، می‌گوید: «در باره‌ی آغاز کار پروژه‌ی تاپی، افزایش صادرات برق به افغانستان، موضوع خط‌ آهن و تجارت بحث شد، در همه بخش‌ها، سطح اطمینان بلند است و دو کشور می‌خواهند در سطح منطقه رول خوبی داشته باشند. در همه‌ی بخش‌ها توافق‌های خوبی صورت گرفت.»

سرپرست وزارت امور خارجه، در دیدارش با رشید مردوف، وزیر امور خارجه‌ی ترکمنستان، اطمینان داده که افغانستان آماده است کار عملی پروژه‌ی تاپی را آغاز کند.

رشید مردوف، نیز پروژه‌ی تاپی را «پروژه‌ی بزرگ و دارای اهمیت استراتژیک» برای ترکمنستان، دانسته است.

وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست، در حساب کاربری اکس خود به نقل از مردوف نوشته است: «ترکمنستان در پروژه‌ی تاپی به اندازه‌ی کافی کار کرده است و گروه‌‌های مشترک دو کشور تلاش خواهند کرد. تاپی یک پروژه‌ی بزرگ و دارای اهمیت استراتژیک برای ترکمنستان است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، می‌گویند که آغاز کار عملی پروژه‌ی تاپی می‌تواند رشد اقتصادی را برای افغانستان، به هم‌راه داشته باشد.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «اگر بتوانیم پروژه‌ی تاپی را به راه بیندازیم، میلیون‌ها دالر به نفع دولت می‌آید و زمینه‌ی کار ایجاد می‌شود. از سویی هم با تطبیق پروژه‌های بزرگ اعتبار سرمایه‌گذاری در افغانستان بلند خواهد رفت.»

پروژه‌ی تاپی، بزرگ‌ترین پروژه‌ی انتقال گاز در منطقه است که از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر‌مکعب گاز ترکمنستان از مسیر افغانستان به هند و پاکستان انتقال می‌یابد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: