مسئولان وزارت صنعت و تجارت می‌گویند که ام‌سال صادارت مقداری افزایش و واردات نیز کاهش یافته است. مولانا زهیر، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت به سلام‌وطندار می‌گوید که ام‌سال در مقایسه با سال گذشته صادرات افزایش یافته و به ارزش حدود یک میلیارد دالر محصولات داخلی به دیگر کشورها صادر شده است.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌افزاید که واردات ام‌سال کاهش یافته و به ارزش اندکی بیش‌تر از ۳ میلیارد دالر کالا به کشور وارد شده است. او عامل‌های افزایش صادرات را تلاش‌ها برای تجارت، بهبود وضعیت امنیتی و ایجاد تسهیلات در بندرها عنوان می‌کند و مهم‌ترین دلیل‌های کاهش واردات را نیز مشکلات در نظام بانکی می‌خواند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مولانا زهیر می‌گوید: «وزارت صنعت و تجارت و بخش خصوصی تلاش می‌کنند همان‌گونه که به بخش صادرات توجه شده است، به بخش واردات نیز توجه شود تا کالاهای مورد نیاز در کشور افزایش یابد.»

در همین حال، محمدیونس مومند، معاون اتاق تجارت و صنایع نیز افزایش صادرات را می‌پذیرد، اما دلیل‌های کاهش واردات را مشکلات در نظام بانکی، بی‌کاری و پرداخت‌نشدن به موقع معاش کارمندان دولتی به‌ویژه دست‌رسی‌نداشتن مردم به پول می‌داند.

او می‌افزاید: «صادارت ما نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و حدود ۲۴۰ میلیون دالر بیش‌تر صادرات داشته‌ایم. دلیل آن این است که محصولات ام‌سال افزایش داشت، در مسیر راه‌ها دیگر اخاذی وجود ندارد و سیستم گمرک‌ها شفاف شده و سیستم مافیایی از بین رفته است. به همین دلیل صادرات ام‌سال افزایش یافته است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

با این حال، عبدالنصیر رشتیا، از آگاهان امور اقتصادی، ارقام ارائه‌شده توسط وزارت صنعت و تجارت و اتاق‌ تجارت و صنایع را نادقیق می‌داند و می‌گوید که بر تولیدکننده‌گان داخلی جفا صورت می‌گیرد. او می‌افزاید، در بهای کالاهایی که در داخل کشور تولید می‌شوند، کاهش چشم‌گیر آمده است و به همین دلیل تلاش‌ها جریان دارد تا این کالاها به کشورهای خارجی صادر شوند.

به گفتۀ آقای رشتیا، کشورهای همسایه به‌دلیل سیاست‌های نادرست کالای افغانی را به بهای ارزان به‌دست می‌آورند و پس از بسته‌بندی معیاری، آن را به بهای گزاف صادر می‌کنند.

لازم به یادآوری‌ست که صادرات عمدۀ افغانستان زعفران، میوه‌های تازه و خشک و دیگر محصولات کشاورزی، سنگ‌های قیمتی و قالین است و شماری از تاجران به‌دلیل نداشتن گواهی‌نامۀ بین‌المللی در بخش بسته‌بندی و دیگر بخش‌ها در صادرات کالا با مشکل روبه‌رو اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: