وزارت صنعت و تجارت، با خبردادن از افزایش ۸۵ درصدی صادرات افغانستان در یک سال گذشته، گفته که صادرات این کشور در سال روان به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر رسیده است.

عبدالسلام جواد آخوندزاده، سخن‌گوی این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید: «صادرات ما در سال جاری یعنی ۱۴۰۱، به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر رسیده که نسبت به سال گذشته، رشد چشم‌گیری داشته است. نظر به حمایت سکتور خصوصی و آوردن سهولت‌ها در بخش تجارت و تجار ما و هم‌چنان حمایت همه‌جانبه‌ی وزارت صنعت و تجارت از صنایع داخلی، باعث شد تا بتوانیم دست‌آورد خوبی نسبت به سال گذشته داشته باشیم. در سال گذشته صادرات ما جمعاً به ۸۵۰ میلیون می‌رسید؛ بیش‌تر اقلام صادراتی ما در سال جاری، محصولات زراعتی، محصولات معدنی و دیگر محصولات بوده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، وزارت مالیه گفته که درآمد گمرکی زغال‌سنگ در یک سال گذشته، به ۱۲ میلیارد و ۱۴۳ میلیون افغانی رسیده است.

از سویی هم، بهیر زلاند، استاد دانش‌گاه، با تأکید بر اولویت‌دادن به نیازهای داخلی، می‌گوید که منابع داخلی نباید به گونه‌ی بی‌رویه صادر شود.

او می‌افزاید: «در صادرات، این به معنای این نیست که منابع داخلی خود را که نیاز داریم، بفروشیم و خود را محتاج بسازیم. ما نیازمندی داخل را پوره می‌کنیم و به بازار دیگر، عرضه می‌کنیم؛ به این معنا که مارکت بین‌المللی پیدا کنیم؛ هم تقاضای داخلی پوره می‌شود و هم این را به قیمت بالا بفروشیم تا منبع عایداتی دولت و مردم و تکس/مالیات به دولت زیاد شود. وقتی ما به پاکستان و دیگر کشورها صادر می‌کنیم، باید در داخل تقاضاها را در مارکت پوره کرده باشیم.»

با این حال، آمنه هاشمی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که به دلیل نبود کنترل بر صادرات و منابع در داخل، افزایش صادرات هیچ تأثیری بر کاهش فقر نداشته است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «صادرات به نوبه‌‌ای بود که هیچ گونه کنترلی بالای آن صورت نگرفت. عوایدی که از این صادرات به دست می‌آمد، درست است که آمار را بالای یک میلیارد و چند به ما دادند؛ اما متأسفانه این یک تأثیر حداقلی ۴۰ تا ۵۰ درصدی بر اقتصاد مردم افغانستان می‌گذاشت. اما قسمی که ما و شما هر روز از نهادهایی که آمار فقر را نشر می‌کنند، می‌بینیم که آمار روزبه‌روز بالا می‌رود. اگر کنترل درست روی منابع وجود می‌داشت، مطمئناً تا حدی می‌شد فقر را پوشش داد.»

صادرات افغانستان در حالی افزایش ۸۵ درصدی را نشان می‌دهد که دامنه‌ی ناداری در کشور نیز در یک سال گذشته گسترش و آمار نیازمندان به کمک‌های انسان‌دوستانه از ۲۳ میلیون به ۲۸ میلیون افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: