مسئولان در وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گویند که به هدف رشد صنعت در کشور و نیازمندی در شماری از ولایت‌ها، قرار است ۲۶ پارک صنعتی جدید در ولایت‌های مختلف ایجاد شود.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گوید که طرح پیشنهادی ساخت این پارک‌های صنعتی، پیش‌تر از سوی این وزارت به معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرا داده شده است و به زودی کار ساخت این پارک‌های صنعتی آغاز خواهد شد.

او می‌افزاید: «درخواست جدید برای ایجاد ۲۶ پارک صنعتی در ولایت‌های مختلف صورت گرفته تا در ولایت‌های مختلف برای تقویت صنعت خود پارک‌های صنعتی داشته باشیم. درخواست جدید به ریاست‌الوزرا داده شده و کارهایش تمام است. به زودترین فرصت ممکن جهت ایجاد پارک‌های صنعتی کارها عملاً شروع می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آقای جواد، تأکید می‌کند که هم‌اکنون افغانستان در ۴۴ سکتور و ۱۳۶ قلم جنس، خودکفا است. «در مجموع ۱۶ پارک صنعتی در ولایت‌های کابل، پروان، هرات، بلخ، فراه، ننگرهار و کندهار فعالیت دارد. هم‌اکنون در ۴۴ سکتور و ۱۳۶ قلم جنس خودکفا و در ۲۹ سکتور و ۱۰۴ قلم جنس نیمه‌خودکفا هستیم. در ۱۶ سکتور و ۳۳۶ قلم جنس دیگر نیز تولیدات وجود دارد و این ارقام در حال افزایش است.»

با این که وزارت صنعت‌وتجارت هدف از ایجاد پارک‌های صنعتی جدید را رشد صنعت در کشور عنوان می‌کند؛ اما شماری از صنعت‌کاران و کارخانه‌داران در پارک‌های صنعتی، با گلایه از حل‌ناشده باقی‌ماندن مشکلات شان می‌گویند که بی‌نظم‌بودن جریان برق برای کارخانه‌ها، نبود بازار، کم‌بود مواد خام و هنگفتی هزینه‌ی واردات آن و مشکلات بانکی، تأثیر منفی بر تولیدخات و سودمندی کار شان گذاشته است.

رحمت‌گل نوری، از کارخانه‌داران در پارک‌های صنعتی، می‌گوید: «به صنعت‌کاران به شکل معیاری جای ساخته نشده است. بیش‌تر صنعت‌کاران در جاهای کرایی کارهای شان به پیش می‌برند، یک هزینه‌ی گزاف است. مشکل دیگر این است که اجراأت بانک‌ها و ترانسفر به شکل درست نشده و از راه صرافی پول تبادل می‌کنند که هزینه‌ی بالا می‌خواهد. مواد خام است که شرکت‌های صنعتی وارد می‌کنند. نبود بازار است. باید سکتورهایی که به خودکفایی رسیده اند، بر واردات داخلی تعرفه‌ بیش‌تر شود.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

عبدالجبار صافی، از دیگر کارخانه‌داران در پارک‌های صنعتی، نیز می‌گوید: «باید منظم ۲۴ ساعت برق داشته باشیم. مارکت و کارگر باید از دست نرود. به خاطر نبود برق، پارک‌های صنعتی معیاری باشد.‌ سهولت در بانک‌ها باید باشد، صنعت‌کار به آسانی نمی‌تواند از خارج مال بخرد. تکت بانک پیش از این ۲۰۰ دالر بود، حالا تا ۱۵۰۰ دالر شده است.»

وزارت صنعت‌وتجارت اما تا کنون مشخص نکرده که این پارک‌های صنعتی قرار است در کدام ولایت‌ها و با چه هزینه‌ای ایجاد شود. گفتنی است که پیش از این کمیته‌ی ایجاد تسهیلات برای تاجران عودت‌کننده گفته بود که در تلاش است برای تاجران ‌و سرمایه‌گذاران عودت‌کننده، پارک‌های صنعتی ایجاد و زمین توزیع کند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: