مسئولان در وزارت صحت عامه، روز دوشنبه، ۲۰ سنبله، در مراسمی در کابل از هشتم سپتمبر، روز جهانی فیزیوتراپی، گرامیداشت کردند. مسئولان در این وزارت، میگویند که ۱۳.۹ درصد شهروندان یکی از گونههای معلولیت را دارند که عامل برجستهی آن، انفجار ماینهای بهجامانده از جنگهای چند دههی گذشته و برخی بیماریها است که نیازمندی به بازتوانایی فیزیکی را در کشور بیشتر میکند.
حبیبالله آخوندزاده، معین عرضهی خدمات صحی وزارت صحت عامه، میگوید: «عوامل معلولیت در کشور در حال افزایش است. ماینهای بهجامانده از جنگهای چند دههی اخیر، افزایش حادثههای ترافیکی، افزایش افراد کهنسال، بیماری شکر و دیگر بیماریها، از عاملهای معلولیت اند و نیازمندی به بازتوانایی فیزیکی نزد شهروندان را بیشتر میکند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، اعضای انجمن فیزیوتراپی افغانستان، در این مراسم از وزارت صحت عامه، میخواهند که بخش فیزیوتراپی را در سکتور صحی کشور ادغام کند. اعضای انجمن فیزیوتراپی افغانستان، نبود مکان مناسب برای این انجمن و برخی مسائل دیگر را، از مشکلات عمدهی این انجمن عنوان میکنند.
راضیخان همدرد، رییس انجمن فیزیوتراپی افغانستان، میگوید: «نبود مکان مناسب، نبود فرصتهای کاری در سکتور صحی، نبود همکاری میان فیزیوتراپیستها و کارمندان صحی، از مشکلات عمدهی ما است.»
از سویی هم، مسئولان در شفاخانهی وزیر محمداکبرخان در کابل، با شکایت از نبود امکانات صحی در بخش فیزیوتراپی این شفاخانه، میگویند که از طریق این بخش، خدمات اولیهی فیزیوتراپی برای بیماران فراهم میشود.
عبدالقادر یعقوبی، آمر دیپارتمنت فیزیوتراپی این شفاخانه، به سلاموطندار میگوید که از طریق فیزیوتراپی، بیماریهای قلبی، دردهای استخوانی، فلج کودکان، ایدز و دیگر بیماریها درمان میشود.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «ما در یک سال گذشته ۱۰۰۰ بیمار ارتوپیدی و دیگر بیماریها را درمان کردهایم؛ اما متأسفانه مانند کشورهای همسایه به خدمات معیاری فیزیوتراپی دسترسی نداریم و به شهروندان خدمات اولیه را فراهم میکنیم.»
با این همه، مسئولان در وزارت صحت عامه، میافزایند که بر بنیاد معلومات سازمان جهانی بهداشت، ۱۶.۳ درصد شهروندان به بازتوانی نیاز دارند.