وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست، امروز (چهارشنبه، ۲۷ حمل) با پخش اعلامیه‌ای اظهارات اخیر دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در پیوند به تطبیق حکم قصاص بر چهار تن را «غیرمسئولانه» و نشان‌دهنده‌ی بی‌خبری این نهاد از احکام اسلامی دانسته است.

در اعلامیه آمده است: «اظهارات اخیر یوناما در رابطه به تطبیق حکم قصاص در ولایت‌های بادغیس، نیمروز و فراه که در آن قصاص مخالف حق زندگی پنداشته شده و خواستار تعلیق و لغو این حکم الهی شده است، غیرمسئولانه و عملی استوار بر عدم آگهی از احکام اسلامی پنداشته می‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

وزارت امور خارجه‌، گفته از آن جا که تطبیق حد قصاص از مجموع غیرقابل انکار حدود شرعی است، امارت اسلامی نیز تطبیق این حکم را مکلفیت خود می‌داند. «برای همه باید واضح‌ باشد که طوری که تطبیق حدود شرعی و از جمله حد قصاص، بخشی انکارناپذیر شریعت اسلامی است و در نصوص شرعی به عنوان زندگی یاد شده است و تجارب عملی انسانی نیز مؤثریت آن را در راستای تأمین عدالت و نظم اجتماعی ثابت کرده است، ا.ا.ا. که یک نظام اسلامی است، تطبیق حکم قصاص را مکلفیت خویش می‌داند.»

در اعلامیه به یوناما هشدار داده شده است که در آینده از چنین اظهارات به‌ گونه‌ی جدی خودداری کند. «بدین اساس، وزارت امور خارجه برای یوناما خاطرنشان می‌سازد که جسارت نقد بر احکام شرعی عملی است غیرمسئولانه، خلاف مأموریت یوناما و تحمل‌ناپذیر که در آینده باید از آن جداً خودداری کند.»

این در حالی است که یوناما، اتحادیه‌ی اروپا و فرانسه، تطبیق حکم قصاص بر چهار تن در یک روز از سوی امارت اسلامی را محکوم کرده و خواستار توقف آن شده‌ اند. یوناما تطبیق حکم قصاص را خلاف «حق زندگی» خوانده و خواهان تعلیق و لغو این حکم شده است.

ریاست ارتباط خارجه، عامه و مطبوعات دادگاه عالی/ستره محکمه‌ی امارت اسلامی، روز جمعه، ۲۲ حمل، با پخش خبرنامه‌هایی اعلام کرد که حکم قصاص بر چهار مرد در ولایت‌های بادغیس، نیمروز و فراه، در حضور همگان تطبیق شد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حکم قصاص بر این چهار تن، پس از تأیید از سوی شیخ هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی و عدم بخشش از سوی خانواده‌های مقتول‌ها، تطبیق شد. این افراد در دادگاه‌های سه‌گانه‌ی امارت اسلامی به قصاص محکوم شده بودند.

امارت اسلامی پس از روی‌کارآمدن دوباره در افغانستان، حکم قصاص را بر چندین تن در شماری از ولایت‌ها تطبیق کرده است. با شمردن چهار مورد اجرای حکم قصاص در بادغیس، نیمروز و فراه، امارت اسلامی در جریان بیش‌تر از سه سال‌ونیم گذشته حکم قصاص را بر ۱۰ تن در حضور همگان تطبیق کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: