صفحه ویژه مهاجرت

به مهاجرت نامنظم نه بگویید

نان به بهای جان؛ یک چوپان افغان در ایران کشته شده است

خانواده‌ای در ولسوالی ینگی‌قلعه‌ی تخار، با فرستادن تصویرهایی به سلام‌وطندار، می‌گوید که پسر ۱۵‌ساله‌ی این خانواده که از یک سال به این سو در ولایت فارس ایران، مصروف چوپانی بوده، به شکل بی‌رحمانه‌ای کشته شده است.

این پسر رامین نام داشته و به گفته‌ی خانواده‌اش، یک‌شنبه‌شب -۷ جوزا- در منطقه‌ی مرودشت ولایت فارس ایران، توسط افراد ناشناس کشته شده است.

مهاجران افغان در ایران و ترکیه از بدرفتاری پولیس شکایت دارند

پس از روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، هزاران تن از شهروندان افغانستان راهِ مهاجرت را در پیش گرفته و راهی کشورهای ایران، ترکیه و پاکستان شده‌اند. اکنون شماری از مهاجران افغان در کشورهای نام‌برده می‌گویند که با مشکلاتی بسیار دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ از افزایش بهای مواد خوراکی گرفته تا مزد کم در بدل کار بسیار و رفتار نادرست پولیس با آنان.

مهاجران افغان بازگشته از ایران از اخاذی و گروگان‌گیری نظامیان این کشور شاکی‌اند

شماری از مهاجران افغان که به تازه‌گی از ایران ردومرز شده و به کشور بازگشته‌اند، شاکی‌اند و می‌گویند که در هنگام بازگشت به کشور در اردوگاه‌های ایران از سوی نظامیان این کشور به گروگان گرفته شده‌اند و از آنان اخاذی شده‌ است.

روز جهانی پناهنده‌گان؛ پناه‌جویان افغانستان خواستار اقدامات فوری و مؤثر برای بهبود وضعیت زنده‌گی‌شان‌اند

امروز بیستم جون، برابر با روز جهانی پناهنده‌گان است. این روز توسط سازمان ملل متحد به‌منظور احترام به پناه‌جویان در سراسر جهان نام‌گذاری شده است. در روز جهانی پناهنده‌گان از قدرت و شجاعتی که پناهنده‌گان برای فرار از مشکلات، درگیری و شکنجه از کشورشان به خرج می‌دهند، تجلیل می‌شود.

مرگ؛ سرانجام مهاجرت

شماری از باشنده‌گان بغلان پیکر عزیزآغا، فرزند بزرگ و نان‌آور یک خانوادۀ هشت‌نفری را این‌جا در یکی از مناطق این ولایت، با تمام آرزوهایش به خاک می‌سپارند. عزیزآغا ۲۸ سال سن داشت و دانش‌آموختۀ دانشکدۀ تعلیم و تربیۀ دانشگاه بغلان بود. او پس از فراغت از دانشگاه، دو نیم سال تمام در بخش اداری این دانشکده به گونۀ افتخاری کار کرد.

از پروان تا اروپا؛ رویایی که تحقق نیافت

حمید حمیدی، از جوانان ولایت پروان است. او در سال ۲۰۱۷ و پس از پایان دورۀ مکتب، مهاجرت بی‌مدرک قانونی/نامنظم را به هدف رسیدن به اروپا با پیمودن راه‌های دشوارگذر برای زنده‌گی بهتر در پیش گرفت؛ اما مهاجرت موفق نداشت. حمید طعم تلخ مهاجرت را زمانی چشیده که تازه از مکتب فارغ شده بود. او نخست به ایران و از آن‌جا به ترکیه رفت.

ویدیو‌
سرنوشت نامعلوم
دیگر مطالب

پاکستان خواستار برگزاری نشست بین‌المللی برای رسیدگی به مشکلات مهاجران افغان است

محمدعباس خان، کمیشنر عالی پاکستان در امور مهاجران افغان، گفته است که برای حل چالش‌های افغان‌های ساکن در کشورهای سوم، روند بازگشت داوطلبانه‌ی آن‌ها و افزایش پذیرش درخواست پناهندگی آنان از سوی کشورهای غربی، باید یک نشست بین‌المللی در اسلام‌آباد برگزار شود.

تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد زمینه‌های کاری به مهاجران بازگشته به افغانستان امضا شد

در حالی که روند اخراج مهاجران افغان از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه افزایش یافته ‌است، سازمان بین‌المللی کار و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، از امضای تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد زمینه‌های کاری به مهاجران بازگشته از کشورهای دیگر به افغانستان خبر می‌دهند.

از آغاز ۱۴۰۳ به این سو دست‌کم ۵۰۰ هزار مهاجر افغان از ایران به کشور برگشته اند

عبدالرحمان راشد، معین مسلکی وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که مسئولان این وزارت به منظور رسیدگی به مشکلات مهاجران افغان در ایران، با مقام‌های ایرانی گفت‌وگو کرده و از آنان خواسته اند که مهاجران را به گونه‌ی اجباری اخراج نکنند.

قمی: اخبار در زمینه‌ی جان‌باختن ده‌ها اتباع غیرقانونی در مرز «سراوان» صحت ندارد

قمی، هم‌چنان گفته که ایران مصمم به بازگرداندن پناه‌جویان غیرمجاز و برخورد قانونی با ورود غیرقانونی آن‌ها در تمامی «مبادی مرزی» است؛ «اما در این زمینه کاملاً قانون‌مند، مسئولانه و مبتنی بر سیاست دیرینه‌ی حسن همسایگی، شفقت اسلامی و تعهد به مفاد معاهدات بین‌المللی عمل می‌کند.»

گزارش‌ها از تیرباران گروهی از مهاجران افغان؛ فطرت: نهادهای مختلف در حال بررسی اند

پس از پخش گزارش‌ها در باره‌ی تیرباران گروهی از مهاجران افغان توسط مرزبانان ایرانی، حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی، در حساب کاربری اکس خود نوشته است که نهادهای مختلف و نمایندگی‌های دیپلماتیک امارت اسلامی در حال بررسی این رویداد اند و به دلیل این که رویداد در بیرون از کشور رخ داده، هنوز اطلاعات تأیید نشده است.

محدودیت‌ها در برابر مهاجران افغان در ایران، بیش‌تر کودکان را متأثر کرده است

محدودیت‌ها در برابر مهاجران افغان در ایران که یکی از بزرگ‌ترین کشورهای میزبان شهروندان افغانستان است، با گذشت هر روز مهاجران را با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌کند. اعمال این محدودیت‌ها بیش از هر قشری، کودکان را زیرفشار قرار داده و آینده‌ی آنان را در وضعیتی مبهم قرار داده است.