مرکز خبرنگاران افغانستان و ۴۰ سازمان مدافع آزادی بیان و رسانهها از سراسر جهان، در نامهیی سرگشاده به شورای امنیت سازمان ملل متحد از افزایش قتلهای هدفمند خبرنگاران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواهان اقدامات فوری از سوی این سازمان شدهاند.
نهادهای مدافع آزادی بیان و رسانهها هشدار دادهاند که ادامۀ این وضعیت به آزادی بیان و رسانهها و همچنان مردمسالاری در افغانستان صدمه میزند.
در این نامه که از سوی مرکز خبرنگاران افغانستان نوشته شده، آمده که بر مبنای یافتههای این نهاد، پس از امضای موافقتنامۀ صلح میان آمریکا و طالبان وضعیت امنیتی بدتر شده است و ۱۱ خبرنگار و کارمند رسانهیی در کشور کشته شدهاند.
در نامه آمده است: «با درنظرداشت وضعیت کنونی لازم است که شورای امنیت ملل متحد و نمایندهگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) مطابق با قطعنامۀ ۲۲۲۲ شورای امنیت و یا سایر مصوبههای سازمان ملل متحد از جمله برنامه عمل سازمان برای مصونیت و موضوع معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران، از جوانب دخیل در جنگ افغانستان بخواهد به خشونت علیه خبرنگاران پایان دهند.»
در نامۀ نهادهای مدافع آزادی بیان و رسانهها تأکید شده است که علیرغم تلاشهایی که برای تأمین امنیت خبرنگاران از سوی حکومت افغانستان گرفته شده، اما این اقدامات برای جلوگیری از خشونت علیه خبرنگاران کافی نبوده و فرهنگ معافیت از مجازات هنوز هم پابرجاست.
مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان نیز امروز در یک نشست خبری در کابل میگوید، افزایش تهدیدات امنیتی و قتلهای هدفمند خبرنگاران، کار خبرنگاری زنان را دشوارتر کرده است.
فریده نیکزاد، مسئول مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان با نگرانی از بدترشدن وضعیت کار خبرنگاری میگوید، اگر حکومت و نهادهای امنیتی جلو قتلهای هدفمند خبرنگاران را نگیرند، بیم آن میرود که صدای رسانه و آزادی بیان خاموش شود.
به گفتۀ بانو نیکزاد، در کنار عدم حمایت دولت، نهادهای پشتیبان رسانهها نیز اقدامی برای بهبود وضعیت انجام ندادهاند.
نهادهای مدافع آزادی بیان و رسانهها از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستهاند که تلاشهایش را برای محافظت از خبرنگاران در افغانستان افزایش دهد و در همکاری با حکومت افغانستان به فرهنگ معافیت از مجازات علیه خبرنگاران به گونۀ جدی اقدام کند.