شماری از دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان در بادغیس به سلام‌وطندار می‌گویند که از زمان آغاز دوبارۀ مکتب‌ها به‌روی پسران در سراسر کشور، تاکنون حضور دانش‌آموزان پسر در مکتب‌های این ولایت کم‌رنگ است. آنان دلیل حضور کم‌رنگ‌ دانش‌آموزان پسر در مکتب‌های این ولایت را حضورنداشتن بیش‌تر آموزگاران در صنف‌های درسی، فرار بیش‌تر دانش‌آموزان به بیرون از کشور و نیز دل‌سردی خانواده‌ها از آموزش و پرورش کودکان‌شان می‌دانند.

محمود، دانش‌آموز صنف نهم در لیسۀ حنظلۀ بادغیسی در این باره می‌گوید، «شاگردان صنف ما ۵۰ نفر است، فعلاً ۵ نفر حاضر می‌شود. ما امیدواریم که شاگردان بیش‌تر شود تا بتوانیم درس بخوانیم و استادها هم حاضر نمی‌شوند.»

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

حامدشاه همدرد، دانش‌آموز صنف دوازدهم در لیسۀ حنظلۀ بادغیسی نیز می‌گوید، «در صنف ما مجموعاً در اول سال ۴۰ تا ۴۵ نفر می‌آمد و حالا ۱۰ تا ۱۲ نفر می‌آید. بچه‌ها هم بیش‌ترشان به خارج رفته و هیچ‌کس هم حاضر نمی‌شود. بچه‌ها باید حاضر شوند به درس که صنف ۱۲ هستند، آخر سال است که محروم و مشروط نشوند.»

در همین حال، برخی از خانواده‌های دانش‌آموزان در بادغیس نیز با ابراز نگرانی از وضعیت بد آموزش و پرورش در این ولایت می‌گویند که فرزندان‌شان به دلیل‌های مختلف هیچ علاقه‌مندی به آموزش ندارند. آنان از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهند که زمینۀ بهتر تعلیم و تربیه را برای دانش‌آموزان این ولایت فراهم کنند.

عبدالشکور علی‌زاده، عضو یکی از خانواده‌های دانش‌آموزان بادغیس می‌گوید، «… خود همین امارت اسلامی که است مردم را تشویق نمی‌کند که شما بیاید درس بخوانید، آینده بهتر می‌شود و رو به بهترشدن است و ما به شما کار داریم. شما دیدید که وزیر تحصیلات عالی طالبان گفت کسانی که در ۲۰ سال گذشته درس خواندند، از آن‌ها چیزی ساخته نمی‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، محب‌الله احسان، رئیس معارف امارت اسلامی برای بادغیس، دلیل حضور کم‌رنگ دانش‌آموزان پسر در مکتب‌های این ولایت را تحولات پسین در کشور می‌داند و می‌گوید که تلاش دارند در هم‌کاری باشنده‌گان شهر قعلۀ‌نو، حضور دانش‌آموزان در مکتب‌ها را بیش‌تر کنند.

نگرانی‌ها از حضور کم‌رنگ‌ دانش‌آموزان پسر در مکتب‌های بادغیس در حالی مطرح می‌شود که از زمان آغاز دوبارۀ مکتب‌ها به‌روی پسران در سراسر کشور بیش از دو ماه می‌گذرد، اما هنوز هم در کنار حضور کم‌رنگ‌ دانش‌آموزان پسر، مکتب‌های بیش‌تر ولایت‌ها به‌شمول بادغیس به‌روی دختران بالاتر از صنف‌ ششم باز نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: