آثار باستانی فرهنگ یک کشور را نشان می‌دهد و بغلان نیز از ولایت‌های فرهنگی در افغانستان به‌شمار می‌رود. حالا اما طالبان از قاچاق بیش‌تر آثار باستانی از این ولایت به بیرون از کشور خبر می‌دهند.

مولوی مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان برای بغلان می‌گوید، مدارکی در دست دارد که نشان می‌دهد مسئولان پیشین اداره‌های دولتی این ولایت در قاچاق آثار باستانی دست دارند. آقای هاشمی می‌گوید که بیش‌تر آثار باستانی به پشتی‌بانی از این تیم توسط خارجیان حفر و به بیرون از کشور قاچاق شده است.

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان برای بغلان، می‌افزاید که آنان تلاش می‌کنند بیش‌تر این آبده‌های تاریخی را حفظ و مراقبت کنند و برای بازسازی برخی از این آثار باستانی برنامه‌یی نیز روی‌دست دارند.

مولوی مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان برای بغلان

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

در همین حال، زکریا ناصری، رئیس پیشین اطلاعات و فرهنگ بغلان این ادعاها را در می‌کند و می‌گوید که اگر در این زمینه مدارکی در دست دارند، باید به مردم نشان دهند و این افراد جعل‌کار مطابق به قانون بازداشت شوند.

آقای ناصری اما وجود قاچاقچیانی آثار باستانی را رد نمی‌کند و می‌گوید که در حکومت پیشین تلاش شده تا در برابر این افراد مبارزه شود.

بغلان ۲۶ اثر و مکان باستانی دارد و این مکان‌ها در ولسوالی‌های بغلان مرکزی، دهنۀغوری و بخش‌هایی از شهر پلخمری موقعیت دارد. آبده‌های شمرق، سرخ‌کوتل و امام‌قتیبه از آبده‌های تاریخی‌اند که از سال ۱۳۸۰ به این‌سو کشف شده‌اند و قرار بود در سال روان در یونسکو ثبت شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: