دوام خشکسالی برای چهارمین سال پیدرپی در افغانستان، سبب شده که شهروندان در ولایتهای مختلف با کمبود آب آشامیدنی روبهرو شوند؛ وضعیتی که از هشت ماه به این سو، برای روستای «دمقول» در شهر میمنه نیز رقم خورده است.
باشندگان روستای دمقول که ناحیههای اول و چهارم شهر میمنه، مرکز فاریاب را در برمیگیرد، ۱۰ سال پیش از ولسوالیهای فاریاب، به میمنه آمده، میگویند که دسترسینداشتن به آب آشامیدنی، آنها را در پیشبرد زندگی روزمره با مشکل روبهرو کرده است. آنها، میگویند که آب مورد نیاز شان را با استفاده از سهچرخ زرنج، موترسایکل یا مرکب در بدل ۲۰۰ افغانی کرایهی راه، از شهر میمنه تأمین میکنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمد امین، باشندهی روستای دمقول، به سلاموطندار میگوید: «مشکلات زیاد است. خصوصاً به خاطر آب، مردم بسیار به مشکل است؛ هرکس را ببینید قوطی به دستش پشت آب میدود. یک زرنج آب را از شهر ۱۵۰ تا ۲۰۰ افغانی میآورند. اکثر مردم مشکل اقتصادی دارند به مرکب و یا موترسایکل میآورند.»
نثاراحمد، یکی دیگر از باشندگان «دمقول»، میگوید که شمار زیادی از باشندگان این روستا به دلیل دسترسینداشتن به آب آشامیدنی، به بیماریهای مختلف مبتلا شده اند. او، میگوید: «هیچ آب وجود ندارد، تمام مردم با مشکلات آب آشامیدنی مواجه استند. ما در یککیلومتری شهرزندگی میکنیم؛ اما آب خوردن نداریم، از خرد تا بزرگ به دلیل نبود آب آشامیدنی صحی با مریضیها دچار استند.»
عبدالحکیم، رییس شورای مردمی روستای دمقول، میگوید که باشندگان این روستا در کنار دسترسینداشتن به آب آشامیدنی، از نداشتن مرکز درمانی، مکتب و خیابان نیز رنج میبرند. او، میافزاید که برای برطرفشدن مشکل دسترسی به آب آشامیدنی باشندگان این روستا، بارها به ریاست احیا و انکشاف دهات و مؤسسههای کمککننده درخواست کمک کرده است؛ اما هنوز به مشکل شان رسیدگی نشده است. «حدود هشت ماه میشود که ما مردم آب نداریم، چاه داریم، ذخیره داریم، در کوچهها نلکشی شده، یک مشکل پمپ را داریم که مردم غریب توان آن را ندارند. مسئولان وعده دادند که جور کنند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، تورجان احمدی، رییس احیا و انکشاف دهات فاریاب، به سلاموطندار میگوید که پس از بازگشت امارت اسلامی، دهها پروژهی آبرسانی در بخشهای مختلف فاریاب که در اولویت قرار داشت، تکمیل شده و مشکلات مردم تا حدی رفع شده است. آقای احمدی، میافزاید: «تقریباً در اکثر ولسوالیها در بخش آب کار شده، بعضی شان در پلان است، بعضی کارش تکمیل شده و بعضی هم تحت کار است. به مردم وعده میدهیم که در بخش آب و سرکهای فرعی، چه با همآهنگی وزارت انکشاف دهات و چه مؤسسههای همکار، توجه خواهد شد.»
روستای دمقول بالا و پایین، نزدیک به دو کیلومتر از مرکز شهر میمنه فاصله دارد و بیش از دو هزار خانواده در آن زندگی میکنند که به آب آشامیدنی، خدمات درمانی و آموزشی دسترسی ندارند.