شماری از خبرنگارانی که در بیش از سه سال گذشته از کار شان برکنار شده اند، می‌گویند که به علت ازدست‌دادن کار با بی‌برنامه‌گی و مشکلات مالی دچار شده اند.

حسین حسینی، خبرنگار در یکی از رسانه‌های تصویری در کابل که به تازگی از خبرنگاری کنار زده شده، می‌گوید که با ازدست‌رفتن کارش، همه برنامه‌هایی که برای آینده‌اش ریخته بود، به هم خورده است. او می‌افزاید: «زمانی که مصونیت شغلی نباشد، نگرانی و بی‌برنامه‌گی در زندگی فرد زیاد است؛ قبل از ازدست‌دادن کارم، بسیار برنامه برای تحصیل و زندگی‌ام داشتم؛ اما متأسفانه تمام برنامه‌هایم به هم خورد.»

دورشدن از فعالیت خبرنگاری برای خبرنگار، از یک سو بازماندن از رسالت اطلاع‌رسانی در برابر جامعه را به‌ هم‌راه دارد و در سوی دیگر، درد بی‌پولی و ناداری را که کنارهم‌آمدن این دو دوام زندگی را برای خبرنگار دشوار می‌کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شعیب -نام مستعار- که تا سه ماه پیش در یکی از رسانه‌های صوتی در کابل کار می‌کرد، می‌گوید که پس از بی‌کارشدن، توانایی تأمین نیازهای نخستین زندگی خانواده‌اش را ندارد. «بی‌کارشدن، تأثیر بسیار سنگینی در زندگی‌ام گذاشته است؛ سرخورده و افسرده شدم؛ با نبود درآمد منظم، در تأمین نیازهای زندگی حتا کوچک‌ترین نیازها، با مشکل روبه‌رو استم.»

احمدکبیر، خبرنگاری که هم‌زمان با سقوط حکومت پیشین کار خود را در یکی از رسانه‌های تصویری از دست داد، می‌گوید که بی‌کاری او را به افسردگی دچار کرده و حس می‌کند هویتش از او گرفته شده است. می‌افزاید: «دوام بی‌کاری در کنار ایجاد افسردگی، وابستگی مالی و حس بی‌هویتی را برایم ایجاد کرده است؛ به دلیل همین بی‌کار، به تحصیلم که برایش برنامه داشتم، ادامه داده نتوانستم و این وضعیت ناامیدکننده است.»

 این خبرنگاران، می‌افزایند؛ با این که پس از بی‌کارشدن بارها برای پیداکردن کار به رسانه‌های گوناگون درخواست داده اند؛ اما تا اکنون نتوانسته اند دوباره به جامعه‌ی رسانه‌ای افغانستان مدغم شوند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، فعالیت شماری از رسانه‌ها به علت مشکلات مالی و وجود چالش‌ها متوقف شد؛ امری که به بی‌کاری شماری از خبرنگاران انجامید.

آغاشیر مناز، کارشناس رسانه‌ای، با مهم‌خواندن فعالیت رسانه‌ها و فراهم‌‌شدن زمینه‌ی کار به خبرنگاران، می‌گوید: «خبرنگاران و رسانه‌ها، یک راه ارتباطی میان مردم و حکومت است؛ اگر خبرنگاران بی‌کار شوند، روی کار دیگر خبرنگاران و گردش اطلاعات تأثیر می‌گذارد و به شمار افراد بی‌کار در جامعه افزوده می‌شود.»

با این همه تعلیق کمک‌های مالی امریکا به افغانستان نیز، بر فعالیت رسانه‌ها سایه افکنده و در ماه‌های پسین، شماری از رسانه‌ها کارمندان شان را کاهش داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: