هرچند فرمانی در روزهای نخست رویکارآمدن امارت اسلامی افغانستان مبنی بر ممنوعیت صادرات ضایعات آهن/آهنپارهها صادر شد، اما تاجران و صنعتکاران این بخش با ابراز نگرانی میگویند که آهنپارهها همچنان به کشورهای همسایه بهویژه پاکستان قاچاق میشود.
صمیم، یک تن از فروشندهگان آهن کهنه/آهنپاره میگوید که آهنپارهها همچنان در کندهار از طریق مرز اسپینبولدک و برخی ولایتهای دیگر به پاکستان قاچاق میشود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، عبدالنصیر رشتیا، رئیس انجمن کارخانهداران آهن میگوید که امارت اسلامی هیأتی بهشمول او را برای ارزیابی وضعیت به کندهار فرستاده بود. به گفتۀ او، حدود ۶۰ هزار تُن آهن کهنه/آهنپاره در کندهار موجود است و صنعتکاران پیشنهاد دادهاند که این مقدار آهنپاره را به آنها بفروشند؛ اما تاکنون تهیه نشده است.
رئیس انجمن کارخانهداران آهن میافزاید، کشورهای همسایه استراتژی دارند که افغانستان به کشور تولیدکننده مبدل نشود تا مواد خامش به کشورهای دیگر انتقال داده شود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ مسئولان، هماکنون ۴۲ کارخانۀ ذوب آهن در ولایتهای مختلف کشور فعالاند که مواد آلومینیومی و اقلام مختلف را بهشمول گادر و سیخ گُل تولید میکنند. براساس گزارشها، دهها هزار تن در این کارخانهها سرگرم کار اند. اما قاچاق مواد خام به کشورهای دیگر میتواند تولید داخلی را متوقف کند.