احمدضیا سراج، رئیس عمومی امنیت ملی، محمدمسعود اندرابی، وزیر داخله و اسدالله خالد وزیر دفاع امروز (دوشنبه، ۱۵جدی/دی) برای پاسخگویی در بارۀ اوضاع امنیتی و ترورهای هدفمند به مجلس نمایندهگان فراخوانده شدند، اما وزیر دفاع به مجلس حضور نیافت.
محمدمسعود اندرابی، وزیر داخله میگوید، طالبان برای جنگ تمام عیار در سال آینده آمادهگی میگیرند. اما آقای اندرابی میافزاید که نهادهای امنیتی برای مبارزه با این هدف طالبان به گونۀ کامل آمادهگی گرفتهاند که یکی از آنها ایجاد واحدهای تهاجمی عملیاتیست و این واحد از نیروهای امنیت ملی، ارتش و پولیس ملی تشکیل شده است.
وزیر امور داخله میگوید، مرحلۀ آزمایشی این واحد تهاجمی عملیاتی در ولایت فراه آغاز شده و این واحد توانایی اقدام در برابر حملات طالبان در هر نقطۀ کشور را دارد. به گفتۀ وزیر داخله، واحد عملیاتی که از ظرفیت بالایی برخوردار است به منظور هدف قراردادن دشمن ایجاد شده و زیر یک فرماندهی عمل میکند.
وزیر امور داخله قتلهای هدفمند را به طالبان نسبت میدهد و میگوید که این گروه برای ایجاد هیاهو و تبلیغات در رسانهها دست به اینگونه اقدامات میزنند.
آقای اندرابی، هفته گذشته در مجلس سنا نیز گفته بود که انفجار ماینهای مغناطیسی و قتلهای هدفمند کار طالبان است. او گفت که طالبان پس از امضای توافقنامه با آمریکا، به خاطر گرفتن امتیاز بیشتر در روند گفتوگوهای صلح جنگ را شدت بخشیدهاند.
احمدضیا سراج، رئیس عمومی امنیت ملی نیز میگوید، رهبری طالبان به تعهداتشان عمل نکرده و منتظرند با بیرونشدن نیروهای آمریکایی قدرت را از طریق جنگ به دست آورند. او میافزاید که طالبان منتظر رسیدن ماه می سال ۲۰۲۱ هستند تا نیروهای خارجی کشور را ترک کنند و از همینرو تلاش دارند تا روند گفتوگوهای صلح را به تأخیر بیاندازند.
رئیس عمومی امنیت ملی میگوید، با آغاز دور دوم گفتوگوها دولت افغانستان وارد یک دورۀ مهم و کلیدی خواهد شد، اما اطلاعاتی که به این نهاد رسیده نشان میدهد که گروه طالبان به صلح باور ندارند.
به گفتۀ آقای سراج، گروه طالبان در صدد فراهمکردن زمینه برای انتقال رهبری و کمیسیونهای خود از پاکستان به داخل افغانستان هستند و به همین علت جنگ و خشونت را شدت بخشیدهاند.
رئیس امنیت ملی نیز ترورهای هدفمند و انفجارهای برخاسته از ماینهای مغناطیسی را کار طالبان میخواند و میگوید که این گروه با این کارشان میخواهند تا اعتماد میان مردم و حکومت را صدمه بزنند.
با آنکه مسئولان امنیتی طالبان را مسئول ترور خبرنگاران و فعالان مدنی میخوانند، اما طالبان دستداشتن در این رویدادها را رد کردهاند و در برخی موارد این ترورها را به دولت نسبت دادهاند.
گفتنیست که قتلها و ترورهای هدفمند به ویژه کشتن خبرنگاران و فعالان مدنی و انفجار ماینهای مغناطیسی در کابل و دیگر شهرهای کشور در این اواخر افزایش یافته و تنها در دو ماه گذشته چندین خبرنگار و فعال مدنی در سراسر کشته شدهاند.