مسئولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ، هم‌زمان با روز مطبوعات، می‌گویند که قرار است تفاهم‌نامه‌ای را برای مداخله‌نکردن در کار رسانه‌ای با نهادهای امنیتی و وزارت‌های امور خارجه و امر به معروف و نهی از منکر، امضا کنند.

عبدالمتین قانع، سخن‌گوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان متعهد به پشتیبانی از فعالیت رسانه‌ها در کشور اند و تنها وزارت اطلاعات و فرهنگ، مسئولیت تنظیم کارهای رسانه‌ای در کشور را دارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سخن‌گوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌افزاید: «یک توافق‌نامه روزهای آینده با ارگان‌های امنیتی، وزارت امر به معروف و نهی از منکر و وزارت خارجه، خواهیم داشت. مسئول نشراتی کشور تنها وزارت اطلاعات و فرهنگ است و دیگر هیچ نهادی حق مداخله در کار رسانه‌ها را ندارد.»

در همین حال، مسئولان انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، می‌گویند که هنوز هم چالش‌های بسیاری در برابر رسانه‌ها وجود دارد و نیاز است از میان برداشته شود. به گفته‌ی آنان، به دلیل چالش‌های مالی، هم‌اکنون هیچ رسانه‌ی چاپی آزاد در کشور فعالیت ندارد.

حجت‌الله مجددی، رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، کم‌بود زمینه‌ی دست‌رسی به اطلاعات و مداخله‌ی نهادهای غیرمسئول در کار رسانه‌ها را، از چالش‌های دیگری می‌داند که ادامه‌ی کار رسانه‌ای را دشوار کرده است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «مشکلات بسیار بزرگ، مشکل اقتصادی و مشکل دست‌رسی به اطلاعات است. در قدم دوم، چالش جدی مداخله‌ی بعضی نهادها بدون کمیسیون بررسی شکایت‌ها و تخطی رسانه‌ها است که باعث نگرانی خبرنگاران و رسانه‌ها می‌شود.»

گفتنی است که بر اساس معلومات انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، پس از حاکمیت دوباره‌ی امارت اسلامی، ۲۲۵ رسانه‌ی دیداری، شنیداری و چاپی به دلیل مشکلات گونه‌گون فعالیت خود را در کشور متوقف کرده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: