موسیقی پربارترین و ماندگارترین موضوع در دنیای هنر است که از ذهن تراوش کرده و بر دل می‌نشیند، با این حال، ناامنی‌های این روزهای کشور این هنر ماندگار را به حاشیه برده است.

موسیقی‌دانان و آوازخوانان در شمال و شمال‌شرق کشور می‌گویند که بازار کارشان از رونق افتاده و به دلیل فعالیت‌های هنری احساس مصئونیت نمی‌کنند.

یکی از آوازخوانان محلی در بدخشان که تا همین چند ماه پیش مشتریان زیادی داشت و در مجالس مختلف هنرنمایی می‌کرد، می‌گوید، با افزایش ناامنی‌ها در شمال و شمال‌شرق کشور حالا دیگر کسی به او مراجعه نکرده و به هیچ محفلی هم دعوت نمی‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌گوید، با تسلط طالبان بر اکثریت مناطق ولایت بدخشان، نه تنها هنرش به حاشیه رفته که خود نیز احساس مصئونیت نمی‌کند.

فعالیت هنرمندان محلی این روزها در ولایت‌های شمالی از فاریاب تا بدخشان، هیچ تفاوتی باهم ندارد و تمام هنرمندان از درد مشترک و این‌که دیگر مصئونیت جانی ندارند، سخن می‌گویند.

بصیر همنوا، یکی از هنرمندان محلی فاریاب می‌گوید، به دلیل نداشتن مصئونیت جانی نمی‌تواند در محفل‌ها شرکت کند و اکنون مردم نیز کم‌تر هنرمندان را به محافل‌شان دعوت می‌کنند.

او می‌گوید، طالبان موسیقی را حرام می‌دانند و در صورت ورود افراد این گروه به داخل شهر میمنه، نگران جان خود و آلات موسیقی‌اش است.

عبدالغفار دوستی، آوازخوان محلی در قندز نیز می‌گوید که با افزایش ناامنی‌ها در این ولایت و رسیدن دامنۀ جنگ به دروازه‌های شهر قندز، فعالیت‌های هنری‌اش متوقف شده است.

او که یک دهه است در محفل‌های مختلف آوازخوانده، می‌گوید، نگران آینده است وبا توقف فعالیت‌های هنری‌اش اکنون دیگر درآمدی ندارد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ آقای دوستی، شمار زیادی از هنرمندان محلی برای حفظ جان‌شان تن به آواره‌گی و مهاجرت داده و به کشورهای دیگر رفته‌اند.

یکی از محلی‌خوانان تخار که به دلیل مسایل امنیتی نمی‌خواهد نامش در گزارش درج شود، می‌گوید، سال‌های زیادی از طریق هنرش به مردم شادی هدیه کرده است، اما این روزها سایۀ ناامنی هنرش را متوقف کرده و خودش را غم بزرگی فرا گرفته است.

او می‌گوید، به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌تواند دست به مهاجرت بزند و تن به تقدیر داده تا ببیند که سرنوشت‌اش چگونه رقم می‌خورد.

در همین حال، محمداحسان عرفان، رئیس بخش موسیقی وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که وضعیت پیش‌آمده غیرمترقبه بوده و آن‌ها نیز در مورد وضعیت هنرمندان محلی سراسر کشور نگران‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

به گفتۀ آقای عرفان، قرار است این موضوع با رهبری وزارت اطلاعات و فرهنگ در میان گذاشته شود تا در صورت امکان، دولت به هنرمندان محلی کمک کند.

آوازخوانان محلی شمال و شمال‌شرق کشور به وعده‌های حکومت باوری ندارند و در انتظار آیندۀ نامعلومی روزگار می‌گذرانند.

آنان امیدوارند که وضعیت بهتر شود تا بتوانند فعالیت‌های هنری خود را از سر بگیرند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: