در حالی که از تسلط حکومت سرپرست بر قلمرو زمینی افغانستان نزدیک به سه سال می‌گذرد؛ اما نیروهای نظامی این حکومت هنوز نتوانسته اند بر حریم هوایی افغانستان کنترلی داشته باشند. نداشتن کنترل روی حریم هوایی افغانستان، سبب شده است که بارها هواپیماهای بی‌سرنشین کشورها، بر فراز افغانستان گشت‌زنی کنند.

به تازگی محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی حکومت سرپرست، گفته است که تلاش‌ها برای درکنترل‌گرفتن حریم هوایی افغانستان جریان دارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، آگاهان، کنترل حریم هوایی افغانستان از سوی حکومت سرپرست را یک نیاز می‌دانند و در این راستا بر تلاش‌های بیش‌تر امارت اسلامی تأکید دارند.

عزیز استانکزی، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «وزارت دفاع ملی قوت‌های هوایی خود را به صورت درست و منظم عیار بکند و مخصوصاً آن چیزی که مربوط به هوا است و از آن جا تهدید وجود دارد، این‌ها باید مدافعه‌ی آن را در نظر بگیرند.»

به باور آگاهان، حکومت سرپرست بایستی در بخش فعال‌کردن رادار هوایی برای پی‌گیری نقض حریم هوایی افغانستان و همین گونه تجهیز بخش دفاع هوایی برای جلوگیری از نقض حریم هوایی، بیش‌تر تلاش کند.

این آگاهان، وضعیت نامطلوب اقتصادی افغانستان، چالش‌های سیاسی ناشی از به‌رسمیت‌شناخته‌نشدن امارت اسلامی از سوی جهان و همین گونه نبود برنامه‌های سازنده برای مسلکی‌سازی بخش نیروی هوایی را، از چالش‌های عمده‌ی نیروی هوایی افغانستان عنوان می‌کنند.

طاهر یرغل، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «ما جت نداریم؛ ما طیاره‌های شکاری نداریم؛ این‌ها ضروریات اساسی اند. ما رادار قوی نداریم؛ اکمال این‌ها یک بودجه‌ی قوی نیاز دارد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالواحد طاقت، دیگر آگاه مسائل نظامی، نیز در این باره می‌گوید: «یک کشور باید جت‌های بالاتر اف ۱۸، اف ۲۴ و اف ۳۵ داشته باشد تا حریم هوایی خود را حفظ بکند و از این‌ها هم مهم‌تر رادار قوی است که باید داشته باشیم.»

بازبودن قلمرو هوایی افغانستان، سبب شده است که هرچند وقت یک بار، هواپیماهای بی‌سرنشین کشورها بر فراز افغانستان گشت‌زنی کنند که در برخی موارد، حکومت سرپرست نیز آن را تأیید کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: