مسئولان در وزارت صحت عامه، امروز (چهارشنبه، ۱۷ اسد) در یک نشست خبری به مناسبت «هفته‌ی جهانی تغذیه با شیر مادر» در کابل، می‌گویند که در سال روان میلادی میزان کودکان و مادران مبتلا به سوءتغذیه، نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

محمدوزیر حامد، رییس تغذی عامه‌ی وزارت صحت عامه، می‌گوید که از آغاز سال روان میلادی تا کنون، ۸۵۷ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه‌ی شدید و دو میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه‌ی متوسط، نزد این وزارت ثبت شده است. به گفته‌ی او، در سال روان نزدیک به دو میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه‌ی شدید و متوسط درمان شده ‌اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

رییس تغذی عامه‌ی وزارت صحت عامه، می‌افزاید که بیش‌ترین آمار سوءتغذیه‌ی مادران و کودکان در ولایت‌هایی که با خشک‌سالی و کاهش فرآورده‌های کشاورزی روبه‌رو بودند، ثبت شده است.

محمد امین، نماینده‌ی صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان، نیز می‌گوید که نظر به آمارهای آنان، ۳۶ درصد کودکان مبتلا به سوءتغذیه‌ی شدید در سال روان نوزادان زیر شش ماه اند.

او می‌افزاید: «۱۰ هزار و ۲۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه‌ی شدید که به شفاخانه‌ها مراجعه کرده اند، از شش ماه کم‌تر عمر دارند که ۳۶ درصد کل کودکان را تشکیل می‌دهد. اگر ما کودکان را در شش ماه اول تنها شیر مادر بدهیم، هیچ گاه به سوءتغذیه مبتلا نمی‌شوند.»

مونا شیخ، نماینده‌ی برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد، نیز در این برنامه می‌گوید که این نهاد در سال روان میلادی به ۱.۶ میلیون مادر شیرده مواد خوراکی کمک کرده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد، از ادامه‌ی هم‌کاری‌های این نهاد به منظور جلوگیری مادران و نوزادان از مبتلاشدن به سوءتغذیه و تغذیه‌ی مادران شیرده در افغانستان، اطمینان می‌دهد.

مسئولان در وزارت صحت عامه، از بازرگانان، صنعت‌کاران و سکتور خصوصی می‌خواهند که مسئولیت شان را در بخش جلوگیری از واردات شیر خشک کم‌کیفیت ادا کنند و هم‌چنان از رسانه‌ها می‌خواهد که در بخش آگاهی‌دهی به منظور تقویت فرهنگ تغذیه با شیر مادر هم‌کاری کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: