مجلس نمایندهگان ادامۀ کار و اقدامات نامزدوزیرانی را که از مجلس رأی اعتماد نگرفتهاند، غیرقانونی میخوانند. آنان میگویند که شماری از نامزدوزیران پس از آنکه از سوی مجلس رد شدهاند در وزارتهایشان به اقدامات غیرقانونی دست زدهاند.
اعضای مجلس نمایندهگان امروز (دوشنبه، ۲۴ قوس/آذر) در نشست عمومی این مجلس تأکید میکنند که باید تغییر و تبدیلی از سوی نامزدوزیرانی که رأی تأیید نگرفتهاند، متوقف شود و یکبار دیگر از رئیسجمهور میخواهند که هر چه زودتر برای این وزارتخانهها افراد شایسته و کار فهم را معرفی کند.
حدود یک ماه پیش مجلس نمایندهگان برای ۲۴ نامزدوزیر و رئیس بانک مرکزی صندوق رأیدهی گذاشت که از این میان تنها طاهر زهیر، نامزد وزیر اطلاعات و فرهنگ، حسینه صافی، نامزد وزیر زنان، رنگینه حمیدی، نامزد وزیر معارف و اجمل احمدی، نامزد ریاست بانک مرکزی، رأی تأیید نگرفتند.
میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندهگان هر گونه تغییر و تبدیل توسط سرپرستان در وزارتها را خلاف قانون میخواند و تأکید میکند که سرپرستان نباید دست به چنین کاری بزنند.
وحید فرزهیی، آگاه حقوقی ادامۀ کار سرپرست وزیران و مأموران حکومتی را که از مجلس رأی تأیید نگرفتهاند، بیش از دو ماه غیرقانونی میخواند و میگوید، با در نظرداشت قانون تنظیم سرپرستی وزارتها و ادارات دولتی، رهبری حکومت مکلف است که هر چه زودتر افراد و اشخاص شایسته را معرفی کند.
حمید عزیزی، آگاه سیاسی نیز میگوید که ادامۀ کار سرپرستوزیرانی که از مجلس رأی تأیید نگرفتهاند، شکاف و بیباوری ملی را میان حکومت و مردم بیشتر میسازد. به گفتۀ او، آقای غنی هرچه زودتر مطابق به قانون تنظیم امور سرپرستیها و خواست مجلس نمایندهگان چهرههای جدید را برای کرسیهایی که از سوی سرپرستان اداره میشوند، معرفی کند.
عزیزی میگوید، رئیسجمهور بر خلاف قانون اساسی عمل میکند و چهرههایی را که در بحث هویتشان نیز ملاحظههایی وجود دارد بر قدرت حفظ میکند که میتواند در آینده فاجعهآمیز باشد.
خواستیم در این باره دیدگاه ارگ ریاستجمهوری را نیز داشته باشیم، اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.