شماری از باشندگان شهر شبرغان، مرکز جوزجان، می‌گویند که در نتیجه‌ی شکار و قاچاق پرندگان کم‌یاب این ولایت به پاکستان، نسل «باز» و «باشه» در حال نابودی قرار دارد.

آن‌ها، از اداره‌های مربوطه می‌خواهند تا جلو شکار و قاچاق این پرند‌گان را بگیرند.

سیدرسول سادات، باشنده‌ی جوزجان، به سلام‌وطندار می‌گوید که در حال حاضر، خریدوفروش پرندگان کم‌یاب مانند باز و باشه در بازارسیاه، افزایش یافته است. به گفته‌ی او، شکارچیان به گونه‌ی ماهرانه این پرند‌گان را از یک ولایت و به ولایت دیگر انتقال می‌دهند تا بعداً آن‌ها را به پاکستان قاچاق کنند.

باشندگان جوزجان، با نگرانی از وضعیت کنونی، می‌گویند که اگر اداره‌های مربوطه، به گونه‌ی فوری مانع شکار پرندگان کم‌یاب در این ولایت نشوند، دیری نخواهد بود که طبیعت این ولایت از وجود این پرند‌گان خالی شود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

اکرم بیک، یکی دیگر از باشندگان جوزجان، می‌گوید که شماری از شکارچیان ماهر، از کشورهای بیرونی وارد افغانستان می‌شوند و در تبانی با شکارچیان داخلی، پرندگان کم‌یابی مانند باز و باشه را شکار و آن‌ها را به پاکستان قاچاق می‌کنند. به گفته‌ی او، شکارچیان، پرندگان کم‌یاب را پس از قاچاق به پاکستان، به امارات متحده‌‌ی ‌عربی انتقال می‌دهند و این پرندگان ‌را در آن‌ جا به بهای هنگفتی می‌فروشند.

در همین حال، نعمت‌الله –نام مستعار-، یکی از شکارچیان پرندگان کم‌یاب در جوزجان، می‌گوید که از دو سال به این سو، پرنده شکار می‌کند. به گفته‌ی او، پرند‌گان نادر افغانستان، مشتریان زیادی دارد و بیش‌تر آن‌ها شهروندان دیگر کشورها استند. او می‌گوید که پرندگان کم‌یاب، بهای هنگفتی دارد و در بازارهای سیاه‌ سیار، میان پنج تا ۱۰ هزار دالر امریکایی به فروش می‌رسد.

با این حال، مسئولان ریاست حفاظت از محیط‌ زیست جوزجان، می‌گویند که شکار پرندگان کم‌یاب و بومی، در این ولایت ممنوع است و شکار آن‌ها پی‌گرد قانونی دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

محمدعارف یاردم، مسئول رسانه‌ها و آگاهی ‌عامه‌ی ریاست حفاظت از محیط ‌زیست جوزجان، می‌گوید؛ با کسانی که به گونه‌ی آگاهانه یا ناآگاهانه دست به شکار، فروش و قاچاق پرند‌گان کم‌یابی چون باز وباشه بزنند، برخورد جدی می‌شود. به گفته‌ی او، این ریاست برنامه‌های آگاهی‌دهی را در این زمینه نیز راه‌اندازی کرده است.

یاردم، از باشندگان جوزجان می‌خواهد تا در این زمینه با مسئولان هم‌کاری کنند و اگر شاهد شکار پرند‌گان بودند، آن را به مسئولان گزارش دهند.

این در حالی ا‌ست که مسئولان حیات وحش، در سال‌های گذشته نیز از شکار و قاچاق حیوانات بومی و پرند‌گان نادر ابراز نگرانی کرده و گفته بودند که اگر جلو این کار گرفته نشود، نسل این حیوانات و پرند‌گان در افغانستان نابود خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: