مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، می‌گویند که بیش‌تر کشاورزان در این ولایت به باغ‌داری رو آورده اند و به همین دلیل، این ریاست میزان پرورش نهال را افزایش داده است.

زلمی همکار، مسئول فارم دولتی نهال‌های ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، می‌گوید که در سال روان ۲۰۰ هزار اصله نهال در فارم‌های این ریاست پرورش یافته؛ در حالی که این رقم در سال گذشته به ۱۰۰ هزار اصله نهال می‌رسید. او می‌افزاید: «یک درخت پسته میان ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرام پسته تولید می‌کند که برای یک باغ‌دار، حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار افغانی درآمد دارد؛ ما دریافتیم که نهال پسته در این منطقه حاصل خوبی می‌دهد؛ دو سال می‌شود که نهال‌های پسته را پرورش داده و به مردم عرضه می‌کنیم.»

شماری از فروشندگان نهال در هلمند نیز، می‌گویند که تقاضای کشاورزان به خرید و غرس نهال بیش‌تر شده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سیدولی سعادت، از فروشندگان نهال در هلمند، می‌گوید که در میان گونه‌های نهال، نهال‌های پسته، عناب، مالته و لیمو خریدار بیش‌تری دارد. «در هلمند نهال‌های زیادی غرس می‌شود و نتیجه‌ی خوب می‌دهد؛ اکنون بیش‌تر مردم نهال‌های پسته و عناب را می‌خرند و دیگر نهال‌ها نیز کم خریداری می‌شود.»

بخت‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی سنگین هلمند که برای خرید نهال به شهر لشکرگاه، مرکز این ولایت آمده، می‌گوید که در دو سال گذشته بخش زیادی از باغش را به غرس نهال‌های پسته اختصاص داده است. او می‌افزاید: «اکنون اکثر باغ‌داران در ولسوالی ما نهال‌های نارنج، عناب، مالته و پسته، می‌کارند که نتیجه‌ی‌ خوب می‌دهد. از سال گذشته به این ‌سو خودم و دیگر باغ‌داران بیش‌تر به کاشت نهال‌های پسته رو آورده‌‌ایم.»

 میرحمزه، دیگر باشنده‌ی هلمند، می‌گوید که سالانه ده‌ها اصله نهال خریداری و غرس می‌کند. «در گذشته مردم نهال‌های درختان قدیمی را می‌خریدند؛ اما اکنون نهال‌های پسته، ناک و عناب را انتخاب می‌کنند؛ زیرا حاصل خوب دارند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

خشک‌سالی و کم‌بود آب در هلمند، از چالش‌ها در برابر سکتور کشاورزی و باغ‌داری در این ولایت دانسته می‌شود؛ چیزی که می‌تواند روی درآمد و علاقه‌مندی باغ‌داران تأثیر بگذارد.

با این همه، صدام میرنی، کارشناس امور کشاورزی در هلمند،  می‌گوید که نهال‌های خرما، زیتون و پسته، با شرایط آب‌وهوایی هلمند سازگاری و به آب کم نیاز دارند. او می‌افزاید: «درختان میوه‌دار مانند انار، زردآلو، سیب و انگور درآمد زیاد دارند. اگرچه در سال‌های نخست نیاز به هزینه دارند، اما در نهایت یک منبع درآمد پایدار برای باغ‌داران است؛ نهال‌هایی انتخاب شوند که با شرایط آب‌وهوایی هلمند سازگار باشد.»

پیش از این شماری از باغ‌داران در هلمند، گفته بودند که به دلیل نبود سردخانه‌های معیاری و بازار فروش، بخش زیادی از محصولات باغ‌های شان فاسد می‌شود.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: