دو سال پیش در نتیجۀ گفت‌وگو میان امارت اسلامی افغانستان و ایالات متحدۀ آمریکا، توافق‌نامۀ دوحه به امضا رسید. این توافق‌نامه در بیست‌ونهم فبروری سال ۲۰۲۰ مطابق با دهم حوت سال ۱۳۹۸ در دوحه، پایتخت قطر امضا شد.

با این حال، شماری از آگاهان مسائل سیاسی به سلام‌وطندار می‌گویند که دو طرف از عملی‌کردن کامل توافق‌نامه سرپیچی کرده‌اند. جاوید مومند، از آگاهان مسائل سیاسی، با این‌که به عملی‌شدن این توافق‌نامه و نتیجۀ مثبت آن امیدوار است؛ اما می‌گوید که اگر این توافق‌نامه به‌طور کامل عملی نشود، پیامدهای ناگوار در پی خواهد داشت.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

او می‌گوید: «اگر این توافق‌نامه به‌طور درست عملی نشود، نتیجۀ خیلی بدی در پی خواهد داشت و ما زیر فشار جامعۀ جهانی قرار خواهیم گرفت. اگر آمریکا از عملی‌کردن ماده‌های مربوط به خود سرباز زند، در مجامع جهانی از این کشور نام برده شده و این کشور زیر فشار قرار خواهد گرفت.»

در همین حال، فضل‌الرحمان اوریا، یکی دیگر از آگاهان مسائل سیاسی، می‌گوید که امارت اسلامی توافق‌نامۀ دوحه را به‌طور کامل عملی کرده است. اما به باور او، آمریکا از عملی‌کردن بخش‌های بسیاری از این توافق‌نامه سرپیچی کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

آقای اوریا می‌افزاید که نیروهای امارت اسلامی بدون جنگ و زور وارد کابل شدند و ارگ و دیگر ساختمان‌های اداره‌های دولتی را در کنترل گرفتند. او تأکید می‌کند که توافق‌نامۀ دوحه به سود مردم افغانستان است؛ اما بخش زیادی آن باقی مانده است که باید عملی شود.

از سویی هم، در آستانۀ دوساله‌گی امضای توافق‌نامۀ دوحه، زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین آمریکا برای صلح افغانستان در اظهارات جدید خود از برچیده‌شدن گلیم یک جنگ طولانی در افغانستان اظهار خوش‌حالی کرده است.

خلیل‌زاد افزوده است که اگر حکومت پیشین افغانستان روند صلح را سبوتاژ نمی‌کرد، تمامی موارد به‌طور درست پیش می‌رفت و اکنون افغانستان در وضعیت بد اقتصادی نیز روبه‌رو نمی‌شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: