شفاخانۀ حوزهیی هرات این روزها شلوغتر از هر زمان دیگریست. روزانه صدها تن برای درمان به این شفاخانه مراجعه میکنند که بیشتر آنان را باشندهگان ولایتهای غور، بادغیس، فراه و نیمروز شکل میدهند.
سیدحسامالدین، باشندۀ بادغیس است و حدود ۲۰ روز پیش برای درمان کودکش به هرات آمده است. او از رسیدهگینشدن به بیمارش انتقاد میکند.
سیدحسامالدین میگوید، «مریضهای مردم باید دیده شود، تداوی شود که مردم سرگردان نباشند. ما تقریباً ۲۰ روز میشود که بیامدیم به شهر هرات، فقط میگویند! از این شفاخانه به آن شفاخانه میروم و آخر روز به ما آدرس دادند که بروید به ۴۰۰ بستر مریض شما علاج میشود. نظر ما همین است که به مسلمانان رسیدهگی شود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، شماری دیگر از بیمارداران در شفاخانۀ حوزهیی هرات میگویند که در کنار بیتوجهی مسئولان صحی، تمامی داروی بیمارانشان را از داروخانههای سطح شهر هرات خریداری میکنند. یکی از بیمارداران میگوید، «اسم من غلاممحمد است. مریض داریم، بسوخته کودک است، بیاوردیم به شفاخانه. اگر پول داشتی تداوی تو میشود، اگر نداشتی مردی.»
با این حال، مسئولان در شفاخانۀ حوزهیی هرات نیز کمبود دارو و امکانات صحی را تأیید میکنند و هشدار میدهند که اگر به وضعیت صحی در این ولایت توجه جدی نشود، در آیندۀ نزدیک روند عرضۀ خدمات صحی در هرات مختل میشود.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
محمدعارف جلالی، سرطبیب شفاخانۀ حوزهیی هرات میگوید که آنان بسیار تلاش کردهاند تا عرضۀ خدمات صحی به بیماران متوقف نشود و این روند را در جریان جنگها هم مدیریت کردهاند و اکنون هم مدیریت میکنند.
آقای جلالی میگوید، «خوشبختانه در طول جنگ هم ما خدمات را مدیریت کردیم و حالا هم مدیریت میکنیم و تا یک ماه دیگر ما میتوانیم خدمات را ادامه بدهیم و مشکلی نداریم. ولی در کُل، نگرانی که وجود دارد بحث پرداخت معاشات پرسنل است. در وضعیت کنونی اگر پرداخت نشود، ممکن است در پرسنل شفاخانه مشکلات ایجاد و خدمات متأثر شود.»
براساس گفتههای مسئولان صحی هرات، آنان از دو سال به اینسو هیچ امکانات و دارویی دریافت نکرده و این مشکل را با مرکز و دیگر نهادهای همکار بخش صحت نیز در میان گذاشتهاند تا بتوانند از فلجشدن سیستم صحی در این ولایت جلوگیری کنند.