وزارت امور خارجهی حکومت سرپرست افغانستان، با پخش خبرنامهای از دیدار حسن کاظمی قمی، سفیر و نمایندهی ویژهی ایران برای افغانستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، خبر داده است.
این دیدار روز گذشته انجام شده است. بر اساس خبرنامه، بهبود روابط دوجانبه، تأمین حقآبهی ایران و تحولات منطقهای، از موضوعهای مورد بحث این دیدار بوده است.
حسن کاظمی قمی، در این دیدار از رهاشدن آب به سوی ایران از رود هلمند و همین گونه موقف امارت اسلامی در بارهی تحولات منطقهای، اظهار قدردانی کرده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ضیااحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه، گفته است: «آقای قمی همچنان مراتب امتنان خویش را در مورد رفع موانع رسیدن آب دریای هلمند به سیستان ابراز داشت و آب را یک عامل مهم در گسترش روابط دوجانبه قلمداد نموده و اظهار امیدواری کرد که جریان آب تداوم یابد.»
با این همه، آگاهان باور دارند که ایران و افغانستان نیازمندیهایی که در سیاست خارجی خود دارند، نیازمند تقویت روابط دوجانبه هستند و به همین منظور دو طرف به دنبال بهبود روابط خود با یکدیگر اند.
محمود اضطرابی، آگاه روابط بینالملل، در این باره میگوید: «خیلی از کشورها هماکنون میروند به دنبال تشکیل بلوک تا خود را به یک قدرت مبدل بسازند. امارت اسلامی هم برای این که از این وضعیت تزلزل و بیسرنوشتی بیرون شود، در سیاست راهبردی خود ایران را انتخاب کرده است و برای تأمین حقآبهی ایران که در دو سال گذشته هیچ گاه آماده به آن نبود، حالا چراغ سبز به ایران نشان داده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
از سویی هم، این آگاهان با اشاره بر موارد شکنندهای مثل جنجال حقآبه به ویژه در شرایط خشکسالی در روابط میان کابل و تهران، بر لزوم حل بنیادی این مشکلات تأکید دارند.
ضیا حسینی، دیگر آگاه روابط بینالملل، نیز در این باره میگوید: «امیدوار هستیم که تیمهای تخنیکی در ایران هم بحث آب را مبدل به بحث سیاسی نسازند و با درک شرایط جوی در افغانستان و مقدار موجود آب این بحث را کاملاً به نگاه تخنیکی ببینند تا مشکلات سیاسی به میان نیاید.»
ایران با وجود این که از کشورهایی است که با امارت اسلامی روابط نسبتاً خوب دارد؛ اما جنجالهایی مانند حقآبه گهگاهی روابط دوجانبه را با مشکل روبهرو میکند. گفتنی است که روز گذشته (یکشنبه، ۲ ثور) رسانههای ایرانی از رسیدن حقآبهی این کشور از رود هلمند خبر دادند.