در ادامهی نگرانی کشورها از وجود تهدیدهای هراسافکنی از خاک افغانستان، سخنگوی حکومت سرپرست بار دیگر به کشورهای منطقه و جهان اطمینان میدهد که حکومت افغانستان اجازه نمیدهد از خاک این کشور در برابر دیگر کشورها استفاده شود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی سرپرست افغانستان، به سلاموطندار میگوید: «تشویشهای بعضی از کشورها متأسفانه ناشی از این است که شاید بعضی از کشورهای دور و کشورهایی که نمیخواهند منطقه به افغانستان نزدیک باشد، سوءتفاهم ایجاد میکند تا از طریق معلوماتهای نادرست استخباراتی به بعضی کشورها تشویش ایجاد میکند.»
پاکستان و سازمان پیمان امنیت جمعی، پنجشنبهی هفتهی گذشته بار دیگر از وجود تهدیدهای هراسافکنی از خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ژنرال آناتولی سیدوروف، رییس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی، با نگرانی از وجود تهدیدهای هراسافکنی از افغانستان، گفته که شمال این کشور، تهدیدی برای اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی است.
جلیل عباس جیلانی، وزیر امور خارجهی حکومت موقت پاکستان، نیز در دیدارش با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعتوتجارت افغانستان در پاکستان، از رهبری امارت اسلامی خواسته است که در برابر گروههای هراسافکن به ویژه تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در افغانستان اقدام کند.
با این حال، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که افغانستان در دو سال گذشته، در برابر هیچ کشور استفاده نشده است و پس از این نیز استفاده نخواهد شد.
ذبیحالله مجاهد، تأکید میکند: «ما مکرراً با این کشورها در تماس هم شدیم، نشستهایی را هم داشتیم و پیامرسانی کردیم؛ ولی متأسفانه چیزهایی را که گفتند تکرار میشود. این طور معلوم میشود که بعضی کشورها شاید استفاده بکنند؛ ولی عملاً هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه دیگر کشورها نیست.»
شماری از کارشناسان مسائل سیاسی، میگویند که ادامهی نگرانی کشورها از وجود تهدیدهای هراسافکنی، روند تعامل امارت اسلامی با منطقه و جهان را دشوار خواهد کرد.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
پرویز شمال، کارشناس مسائل سیاسی، میگوید: «در صورتی که این نگرانیها ادامه داشته باشد، کشورها و جامعهی جهانی علاقه نمیگیرند که با امارت اسلامی تعامل کنند. برای مبارزه با تروریزم نیاز به مبارزهی بینالمللی است. بنابراین کشورها باید با ارائهی اسناد مستند داخل اقدام شوند و در همکاری با حکومت سرپرست در برابر تروریزم اقدام کنند.»
عبدالجبار اکبری، دیگر کارشناس مسائل سیاسی، نیز میگوید: «اگر امارت اسلامی یک تصویر واضح و زنده برای ثبات افغانستان به کشورها منطقه و جهان ارائه بکند و اطمینان خاطر دهد که افغانستان تهدیدی برای آنان نیست، این میتواند یک مقدار حکومت را قوی بسازد و کشورها هم باید به جای این که بار ملامتی را به گردن یک کشور بیندازند، در خصوص مبارزه با تروریزم یک استراتژی مشترک داشته باشند.»
در بیشتر از دو سال گذشته، پاکستان و کشورهای منطقه بارها از حضور گروههای هراسافکن در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواستار مبارزهی امارت اسلامی در برابر آنها شده است.