شماری از طلافروشان در شهر کابل، با گلایه از کساد بازار فروش طلا، می‌گویند که فروش شان در روزهای پسین حدود ۸۵ درصد کاهش یافته است. آنان می‌افزایند که این روزها بیش‌تر مشتری‌های شان کسانی اند که برای فروش طلا می‌آیند.

طلافروشان در کابل، تأکید می‌کنند که فروش طلا از سوی مردم در مقایسه با سال‌های گذشته، ۸۵ درصد افزایش یافته است.

محمدنبی، یکی از طلافروشان در کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «به دلیل فقر، بی‌کاری و تنگ‌دستی، فروش طلا در بازارهای افغانستان حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد کاهش یافته است و در مقابل مردم از روی ناچاری و ناداری به فروش طلا و زیورآلات شان روی آورده اند. روزانه تخمینی حدود ده‌ها تن برای فروش طلاهای شان به طلافروشی ما می‌آیند که در جریان هفته، صدها تن می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

محمدنبی، افزایش بهای طلا در بازارهای افغانستان را نیز، دلیل دیگر برای کاهش خرید آن از سوی مردم عنوان می‌کند.

جلال‌الدین، طلافروش دیگری در کابل، با نگرانی از وضعیت طلافروشان، می‌گوید که این روزها نزدیک به ۸۰ درصد مشتری‌هایش، آن‌هایی اند که برای فروش طلا می‌آیند.

او می‌افزاید: «وضعیت طلافروشی نسبت به گذشته خیلی تغییر کرده است. سابق بازارها خوب بود، حالا خیلی خراب است، تقریباً از ۱۰۰ درصد، ۸۰ درصد طلاهای خود را می‌آیند و می‌فروشند. کسانی که ضرورت داشته باشند، می‌آیند و می‌خرند. وضعیت ممکن از این بیش‌تر خراب شود. دولت باید به ما کاروبار پیدا کند؛ چون وضعیت خیلی خراب است.»

همین گونه، مسعود، یکی دیگر از طلافروشان در کابل، با شکایت از بازار فروش طلا، می‌گوید: «در همین چند مدت وضعیت طلافروشی بسیار خراب است، بازار نیست، کاروبار هم نیست. سابق فروش خوب بود، حالا همان هم نیست.»

در سوی دیگر، آن‌هایی که برای فروش طلاهای شان به طلافروشی‌ها مراجعه‌ می‌کنند، ناداری را مهم‌ترین دلیل فروش آن می‌گویند.

خدیجه، یک تن از باشندگان کابل که برای فروش طلاهایش به بازار طلافروشی آمده است، می‌گوید که همسرش بی‌کار است و او برای تهیه‌ی مواد خوراکی و سوختی، ناچار شده است که طلاهایش را بفروشد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «کمی طلا داشتم و از مجبوری فروختمش، اولادهایم گرسنه استند و لباس نداشتند، در این زمستان سرد زغال هم نداشتیم. پدر اولادهایم هم بی‌کار است.»

فرشته احمدی، یکی دیگر از باشندگان کابل که به تازگی گوشواره‌ و چوری‌های طلایش را فروخته است، می‌‌گوید: «شوهرم سابق کارمند دولت بود، حالا بی‌کار است. مردم فقیر اند و کار نیست، به همین خاطر خودم گوشواره، چوری‌ و انگشتر طلایم را مجبور شدم بفروشم.»

این در حالی است که در یک سال گذشته به ویژه در ماه‌های پسین، به دلیل سرمای زیاد و افزایش بهای مواد خوراکی، شمار زیادی از شهروندان در آسیب‌پذیری شدید قرار گرفته اند و به کمک‌های انسان‌دوستانه نیز دست‌رسی ندارند؛ وضعیتی که شماری را مجبور کرده است که برای دوام زندگی، داشته‌های شان را بفروشند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: