مرکز پژوهشی گالوپ (Gallup) با پخش یک نظرسنجی گفته است که ۷۴ درصد از شهروندان افغانستان سال گذشته اضطراب را تجربه کرده‌اند. این نهاد گفته است که شهروندان افغانستان در سال ۲۰۲۱، از نظر شاخص تجارب «عواطف منفی» در صدر قرار دارند.

گالوپ افزوده است که شهروندان افغانستان از سال ۲۰۱۷ به این‌سو به‌جز سال ۲۰۲۰ که به‌دلیل کرونا نظرسنجی نشده، هم‌واره حد اقلِ عواطف مثبت را تجربه کرده‌اند. براساس نظرسنجی گالوپ، افغانستان در سال ۲۰۲۱ از عراق که برای دو سال پی‌هم در صدر شاخص تجربۀ عواطف منفی قرار داشت، جلو زده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، شماری از شهروندان کشور با تأیید این نظرسنجی به سلام‌وطندار می‌گویند که وضعیت حاکم در کشور، سبب شده است تا عواطف مثبت آنان به ناامیدی تبدیل شود. آنان می‌افزایند که به لحاظ مالی و جانی نیز احساس امنیت و مصونیت ندارند.

هم‌زمان با این، شماری از روان‌شناسان نیز دلیل اوج‌گرفتن عواطف منفی در کشور را شرایط نامساعد برای روابط خانواده‌گی، نبود دستاوردهای تحصیلی و شغلی و ناامنی‌های اجتماعی و سیاسی می‌دانند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

شماری دیگر از روان‌شناسان فقر و جنگ را عامل‌های اصلی برهم‌زدن عواطف مثبت مردم در افغانستان می‌دانند و نقش حکومت‌ها را نیز در چه‌گونه‌گی عواطف مردم مؤثر می‌دانند.

اما امارت اسلامی این گزارش را تکذیب می‌کند. بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی در توییترش نوشته است که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، بیش‌تر شهروندان احساس امنیت و خوش‌حالی می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: