مرکز آموزشی ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی؛ جایی که پیش از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، زیر نام مرکز آموزشی «لنکن» فعالیت داشت و از سوی سفارت ایالات متحدۀ آمریکا تمویل می‌شد، اکنون به مرجع  فراگیری زبان انگلیسی و کامپیوتر برای نظامیان امارت اسلامی مبدل شده است.

در صف اول یکی از صنف‌های آموزشی، صدیق‌الله ایوبی نشسته است؛ شخصی که بیش از شش سال پیشینۀ فعالیت نظامی با امارت اسلامی دارد و اکنون نیز در ریاست استخبارات غزنی کار می‌کند. او اکنون فراگیری دانش معاصر به‌ویژه کامپیوتر و زبان‌های خارجی را یک ضرورت می‌داند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

صدیق‌الله می‌گوید: «حالی خیلی خوش هستیم به‌خاطری که این چیزها ضرورت است. دنیا پیش‌رفت کرده. هر چیز که نوشته یا خوانده می‌شود، توسط کامپیوتر می‌شود. الحمدلله تمام مجاهدین این‌جا کامپیوتر و انگلیسی یاد می‌گیرند.»

شفیق‌الله، یکی دیگر از نظامیانی‌ست که در این مرکز آموزش می‌بیند. او از دیگر نظامیان امارت اسلامی نیز می‌خواهد که بخش‌های مختلف دانش امروزی را بیاموزند و به یک بخش اکتفا نکنند.

در همین حال، دانش‌آموزان پیشین این مرکز آموزشی که با نظامیان یک‌جا در صنف‌های درسی آموزش می‌بینند می‌گویند که هراسی از تفنگ هم‌صنفی‌های نظامی‌شان ندارند و با آنان دوستان صمیمی شده‌اند. 

مرکز آموزشی لنکن حدود ۸۰۰ دانش‌آموز دارد. آموزگاران این مرکز می‌گویند که حدود ۳۰۰ تن از دانش‌آموزان را نظامیان امارت اسلامی تشکیل می‌دهند. به گفتۀ آنان، نظامیان در مقایسه با دیگر دانش‌آموزان بیش‌تر علاقه‌مند آموزش‌اند و تلاش بیش‌تر به خرچ می‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

تلاش نظامیان امارت اسلامی به فراگیری دانش‌‌های نوین در غزنی، برای باشنده‌گان این ولایت نیز مایۀ خرسندی شده است. باشنده‌گان می‌گویند که روی‌آوردن نظامیان به آموزش، تفاوت‌های فکری میان نیروهای امارت اسلامی و دیگر شهروندان را کاهش می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: