پس از بسته‌شدن دانش‌گاه‌ها به روی دختران،‌ فرح دیبای ۲۲ساله، دانش‌جوی رشته‌ی علوم اجتماعی، تصمیم گرفت تسلیم نشود و با جسارت و اراده به سمت رؤیای کودکی‌اش حرکت کند. فرح دیبا، می‌گوید که از چرخ‌های ماشین خیاطی مادرش الهام گرفت و با خود عهد کرد که سرنوشتش را رقم بزند. فرح دیبا، اکنون طراح لباس‌های افغانی است.

این دخترخانم، با چشمانی شاد و پرنور از روزهایی حکایت می‌کند که کارش را تازه آغاز کرده بود. از نخستین طرح‌ها و لباس‌هایی که در هنگام دوخت آن‌ها نوک انگشتانش را بریده بود. فرح دیبا، می‌گوید که پشتیبانی‌های همه‌جانبه‌ی مادر و دوستانش سبب شد در برابر چالش‌های زندگی‌اش ایستادگی کند. او می‌افزاید: «خودم دیزاین می‌کردم و مادرم آماده می‌کرد. اولین حمایت‌ها از دوستان نزدیکم بود و در کنار این که خانواده کنارم بود؛ دوستانم بسیار تشویقم کردند و اولین فرمایش‌ها را از سوی آنان دریافت کردم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

فرح دیبا، این تجارت را با هزینه‌ی اندک آغاز کرده و اکنون دکانی در یکی از بازارهای پرفروش شهر کابل دارد. این دانش‌جو، توانسته با خلاقیت و نوآوری طرح‌هایی خلق کند که نه‌ تنها در داخل محبوبیت پیدا کرده‌؛ بل‌ که به کشورهای دیگر نیز فرستاده می‌شود. «زنانی که به گونه‌ی آنلاین فرمایش می‌دهند، به آن‌ها روان می‌کنیم؛ کار ما از طریق پست است و خوش‌بختانه از ۱۰۰ کیلوگرام بالاتر به آلمان ارسالی داریم که تمامش لباس‌های افغانی است.»

این طراح لباس، می‌گوید که مانع‌های بسیاری در برابر کارش وجود داشت؛ اما اراده‌ی قوی و امید برای داشتن آینده‌ی روشن او را از تلاش و مبارزه باز نداشت. فرح دیبا، می‌افزاید تلاش دارد با کار و هنرش نشان دهد که در تاریک‌ترین لحظه‌ها نیز می‌توان مسیری به سوی روشنایی یافت و آینده‌‌ی نو ساخت. «هر مشکلی که به من پیش آمد، تسلیم نشدم؛ هدفم این بود که از دختران بازمانده از آموزش و آن‌هایی که سرپرستی خانواده‌های شان را دارند، حمایت کنم.»

این طراح لباس، اکنون نه تنها به خودش؛ بل به ۱۰ دختر بازمانده از آموزش نیز زمینه‌ی کار را فراهم کرده است. «دخترانی که خواستند در خانه کار کنند، زمینه‌ی کارکردن از خانه را برای شان فراهم کردیم و شمار این دختران در حال افزایش است.»

شماری از کارشناسان مسائل اقتصادی، می‌گویند که راه‌اندازی فعالیت‌های کوچک اقتصادی از سوی زنان می‌تواند به پیش‌رفت اقتصادی و اجتماعی افغانستان کمک کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

شاکر یعقوبی، کارشناس مسائل اقتصادی، می‌گوید: «زنان تجارت‌پیشه با فعالیت‌های اقتصادی شان می‌توانند به افزایش تولید، ایجاد فرصت‌های شغلی و تقویت اقتصاد خانواده‌ها کمک کنند. این مشارکت نه تنها سبب رشد اقتصاد کشور می‌شود؛ بل که به تغییر نگرش‌های اجتماعی و تقویت جایگاه زنان در جامعه کمک می‌کند.»

در بیش‌تر از سه سال گذشته فعالیت‌های اقتصادی زنان به گونه‌ی چشم‌گیری افزایش یافته است. بر بنیاد آمار ارائه‌شده از سوی اتاق تجارت و صنایع زنان، در سه سال پسین بیش از ۲۵۰۰ زن جواز کار دریافت کرده اند و بیش از ۱۳۰ هزار زن دیگر بدون جواز کار در فعالیت‌های کوچک اقتصادی سرگرم کار استند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: