شماری از فروشندگان گل و نهال در شهر کابل، میگویند که میزان فروش شان امسال نسبت به سال پیش، افزایش یافته است. ولیمحمد، گلفروش در شهر کابل که ۱۸ سال میشود از این طریق زندگیاش را میگذراند، با خوشبینی از آیندهی کاریاش، میگوید که امسال بیش از ۳۰۰ هزار افغانی را در بخش فروش گل و نهال، سرمایهگذاری کرده است.
او میافزاید: «انواع مختلف گل و درخت داریم. این علاقهی مردم است که چه گونه درختان را میگیرند؛ شماری درختان مثمر و شماری هم درختان غیرمثمر را میخرند. گلهای وارداتی هم داریم؛ اما بعضیهایش از خود ما است که برای فروش میآوریم. خدا را شکر از کار خود راضی هستیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمدهارون، دیگر فروشندهی گل و نهال در پروان دوم شهر کابل، با خرسندی از افزایش فروش و رونق کارش، میگوید که روزانه نزدیک به ۳۰ مشتری دارد.
او میافزاید: «امسال نظر به سال پیش، کار خوب شده، مشتریهای ما در روزهای پنجشنبه و جمعه بیشتر است. در روزهای دیگر هم زیاد است؛ اما به اندازهی این دو روز نیست. مردم حتا به تفریح و دیدن گلها به دکان میآیند. از مردم و حکومت میخواهیم که برای سرسبزی، بیشتر توجه کنند و دست ما را بگیرند.»
در همین حال، شماری از پایتختنشینان که برای خریدن گل و نهال به گلفروشیها آمده اند، از دیگر شهروندان میخواهند که با غرسکردن گل و نهال، در سرسبزی و بهبود محیط زیست کابل، سهم بگیرند.
لعلمحمد، باشندهی کابل که برای خریدن نهال به یکی از نهالفروشیها آمده است، میگوید: «این کار خوب است که همه نهال غرس کنند. نهال و گل روحیه را تازه میکند. به همین خاطر، ما همهساله به خریدن نهال و گل میآییم.»
شجاعالدین که از کندز برای خریدن گل به کابل آمده است، میگوید: «از کندز برای خریدن گل به این جا آمدهام؛ چون گل برای روحیه و محیط خوب است. توصیهی من به دیگران هم همین است که گل به ویژه گلهای زینتی، بخرند.»
از سویی هم، کارشناسان محیط زیست، غرس گل و نهال را در پیشگیری از بیماریهای تنفسی، سیلابهای فصلی و ذخیرهی آبهای زیرزمینی، مؤثر عنوان میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عبدالباسط رحمانی، کارشناس محیط زیست، میگوید: «نهالشانی، موضوعی بااهمیت در محیط زیست است که در بیشتر کشورها، این کار توسط مردم انجام میشود. از هنگامی که یک کودک پا به عرصهی مکتب میگذارد، این فرهنگ برایش آموزش داده میشود و به همین خاطر، ما باید روی این موضوع تمرکز و سرمایهگذاری کنیم؛ چون محیط سالم میتواند زندگی سالم را به وجود بیاورد و افراد سالم، میتوانند در دیگر عرصههای زندگی از جمله اقتصاد و سیاست، بهتر عمل کنند.»
شهرداری کابل، همهساله در کارزار نهالشانی، صدها هزار نهال مثمر و غیرمثمر را در سراسر پایتخت غرس میکند که سال پیش، نیز ۲۵۰ هزار نهال را در شهر غرس کرد.