همزمان با سردشدن هوا، شماری از سیلابزدگان در غور، میگویند که به امکانات نخستین زندگی دسترسی ندارند. این سیلابزدگان، میافزایند که نبود سرپناه، مواد خوراکی و آب آشامیدنی زندگی آنان را تهدید میکند.
سیداعظم، باشندهی ولسوالی مرغاب غور که داشتههایش را در سیلابها از دست داده، میگوید که بیش از چهار ماه است که با خانوادهی پنجنفرهاش بدون هیچ گونه امکانات در زیر خیمه زندگی میکند. او میافزاید: «مشکلات ما بیاندازه است؛ هیچ آب نداریم و از دریایی که آب آن با خاک آلود است، استفاده میکنیم؛ کودکانم همیشه بیمار هستند؛ غذا و سرپناه نداریم و هیچ کس هم به فکر ما نیست که به ما سرپناه آماده کنند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
برهانالدین نظری، دیگر باشندهی ولسوالی مرغاب، میگوید که دسترسینداشتن به امکانات نخستین زندگی از یک سو و سردشدن هوا از سوی دیگر، زندگی را به آنان دشوار کرده است. «مهمتر از همه سرپناه است؛ زمستان غور هم بسیار سرد است؛ ما متأسفانه شبها در زیر خیمهها زندگی میکنیم؛ اگر سرپناه ساخته نمیشود، یک مکان را به ما در نظر بگیرند که در زمستان تلف نشویم.»
خدابخش، باشندهی غور که از سیلابها در این ولایت آسیب دیده، از نهادهای مسئول میخواهد که به مشکلات سیلابزدگان رسیدگی کنند: «امروز به مواد خوراکی، پوشاک و سرپناه نیاز داریم؛ شبها از سردی به لرزه هستیم؛ سرپناه نیست که در آن جا برویم.»
این سیلابزدگان، میافزایند که باران و توفانهای هفتهی گذشته بسیاری از خیمههای آن را از بین برده است.
در سوی دیگر، عبدالواحد حماس، سخنگوی والی غور، میگوید که کار ساخت ۱۰۰ خانه به ارزش ۲۰ میلیون افغانی به آسیبدیدگان سیلابها در غور آغاز شده و ۹۵ درصد به پیش رفته است. «در آیندهی نزدیک آسیبدیدگانی که مستحق هستند، این شمار خانهها برای شان توزیع میشود؛ همچنان از سوی دفتر UNDP نیز ۱۰۰ خانه در چهار ولسوالی غور ساخته میشود؛ تعدادی که باقی میمانند تلاش به این شده که سرپناه موقت برای شان کرایه گرفته شود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
سخنگوی والی غور، وعده میسپارد که در همآهنگی با نهادهای امدادرسان به آسیبدیدگان سیلابها مواد خوراکی نیز توزیع خواهد شد.
سیلابهای ویرانگر در ماههای نخست سال روان خورشیدی در شماری از ولایتها، بسیاری از شهروندان افغانستان را زیانمند و دهها خانهی رهایشی را ویران کرد.