هم‌زمان با نگرانی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، از ویران‌شدن بیش از ۱۰ هزار خانه در اثر سرازیرشدن سیلاب‌های پسین در افغانستان، شماری از سیلاب‌زدگان در ولایت‌ها، می‌گویند با این که هفته‌ها از سرازیرشدن سیلاب‌های ویران‌گر در ولایت‌ شان می‌گذرد؛ اما هنوز به سرپناه، آب آشامیدنی، غذا و دیگر امکانات نخستین زندگی دست‌رسی ندارند.

محمد‌چمن، باشنده‌ی «دهنه‌ی لرخواب» بغلان، می‌گوید که پس از ازدست‌دادن داشته‌هایش در سیلاب‌های پسین، اکنون زیر خیمه زندگی می‌کند. او می‌افزاید: «خانه و باغ داشتیم؛ زندگی ما به خوبی می‌گذشت؛ اما سیلاب مال و زندگی ما را برد؛ ۵۳ خانه بی‌جا شده‌ایم، حالا زیر خیمه زندگی می‌کنیم؛ هوا گرم است به حدی که آب داخل خانه جوش می‌آید و ما در این وضعیت آب نداریم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

حفیظ‌الله، باشنده‌ی غور نیز، می‌گوید: «وقتی سیل آمد، فرار کردیم؛ حالا آب و غذا نداریم؛ شب از سرما و روز از گرما رفته نمی‌شود؛ داخل خیمه بسیار گرم است و مردم در وضعیت بد قرار دارند.»

همین گونه، جبار، باشنده‌ی بدخشان، می‌گویدکه سیلاب‌زدگان در این ولایت به کمک‌های انسان‌‌دوستانه‌ی فوری نیاز دارند. او می‌افزاید: «سیلاب‌ها که سرازیر شد، داشته‌های ما را برد؛ خانه‌ی ما را سیلاب از بین برد و اکنون در خانه‌ی نزدیکانم زندگی می‌کنیم؛ به مشکل بسیار زیاد دچار استیم، آب آشامیدنی نداریم، منتظر هم‌کاری دولت استیم.»

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، روز گذشته -سه‌شنبه، ۱۲سرطان- در گزارشی گفته که سرازیرشدن سیلاب‌های پسین در شمال، شمال‌شرق و غرب افغانستان به ۱۰ هزار و ۵۸۳ خانه آسیب رسانده است در گزارش این نهاد آمده: «در مناطق شمال‌شرقی افغانستان، دست‌کم چهار هزار و ۱۶۳ خانه، در شمال این کشور دست‌کم دو هزار ۱۳۷ خانه و در غرب افغانستان دست‌کم چهار هزار و ۲۸۳ خانه آسیب دیده یا از بین رفته است. ارزیابی مقدماتی ما نشان می‌دهد که سیلاب‌ها،آسیب گسترده به زیرساخت‌های عمومی، مرکزها و شبکه‌های آب رسانده و بیش از ۲۲۰۰ جریب زمین را از بین برده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این نهاد، افزوده که سرازیرشدن سیلاب در شمال و شمال‌شرق افغانستان دست‌رسی پنج هزار و ۵۰۰ خانواده را به فعالیت‌های معیشتی قطع کرده است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، گفته که برای رسیدگی به سیلاب‌زدگان و فراهم‌کردن سرپناه به آنان ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دالر امریکایی نیاز است.

با این که وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث از ایجاد سرپناه‌های دایمی به سیلاب‌زدگان در بخش‌های سیلاب‌زده چیزی نمی‌گوید؛ اما مسئولان در دفتر جمعیت هلال‌احمر افغانی از تلاش‌های شان برای کمک به سیلاب‌زدگان اطمینان می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: