هماکنون در ولایت ارزگان شش رادیوی خصوصی، یک تلویزیون و یک روزنامه فعالیت میکند. با این حال، مسئولان این رسانهها میگویند که با مشکلات شدید اقتصادی روبهرو اند.
آنان میافزایند که اگر با آنان همکاریهای مالی صورت نگیرد، به فعالیتهای خود پایان خواهند داد. فریدالله مطیع، مسئول رادیو_تلویزیون «پیوستون»، میگوید که به دلیل مشکلات اقتصادی شمار بسیاری از کارمندانش وظیفه را ترک کرده اند.
به گفتهی او، رسانهها مانند گذشته اعلانات بازرگانی نیز ندارند، تا از این طریق درآمدزایی کرده و کارهای خود را به پیش ببرند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «در حکومت گذشته ما اعلانات داشتیم و خود حکومت نیز ما را تمویل میکرد. با سقوط حکومت، مشکلات اقتصادی ما افزایش یافت. اعلانات نداریم و حتی نمیتوانیم معاش کارمندان، مصارف برق، کرایهی ساختمان و پول غذای خود را برابر کنیم. ما از نهادها و امارت اسلامی میخواهیم که به بحران مالی رسانهها توجه کنند.»
در همین حال، بریالی انصاری، مسئول رادیوی خصوصی «سلام ارزگان»، نیز از مشکلات مالی شکایت میکند و از امارت اسلامی میخواهد که از رسانههای موجود حمایت مالی کند.
او میگوید: «درآمدهای ما و تأمین هزینهها از طریق پروژهها به دست میآمد. اکنون این پروژهها را از دست دادهایم و هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم. اعلانات تجارتی وجود ندارد تا ما با پول آن هزینههای خود را تأمین کنیم.»
از سویی هم، شمار زیادی از خبرنگاران و کارمندان رسانهها که اکنون فعالیت رسانهای را کنار گذاشته اند، میگویند که به دلیل مشکلات اقتصادی و پرداختنشدن معاشهای شان وظیفه را رها کرده اند.
حکمتالله پاسون، یک تن از خبرنگاران محلی ارزگان، در این زمینه چنین میگوید: «تنها من مشکل اقتصادی ندارم، بل که تمام کسانی که فعالیت رسانهای میکنند، با مشکل اقتصادی روبهرو اند. امتیازاتی را که پیش از این از طریق فعالیتهای رسانهای به دست میآوردیم، میتوانستیم با آن نیازهای خانواده را تأمین کنیم؛ اما اکنون هیچ چیزی نیست.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ارزگان، نیز مشکلات اقتصادی رسانهها را تأیید میکنند.
آغاولی قریشی، رییس اطلاعات و فرهنگ ارزگان، به سلاموطندار میگوید که آنان با شماری از نهادهای کمککننده و نهادهای دولتی، صحبت کرده اند تا در سپردن اعلانات با رسانهها همکاری کنند. او میافزاید که تلاشها برای رسیدگی به مشکلات رسانهها و جلوگیری از بستهشدن آنان، جریان دارد.
گفتنی است که چندی پیش برخی از نهادهای حامی رسانهها گفته بودند که با به قدرترسیدن دوبارهی امارت اسلامی، نزدیک به ۲۱۸ رسانه به دلیل مشکلات شدید اقتصادی از فعالیت باز مانده اند.