زازی آریوب یکی از ولسوالیهای کوهستانی و پوشیده از جنگل ولایت پکتیاست و کشاورزان در این ولسوالی پیش از این در زمینهای قابل استفادۀشان چرس میکاشتند.
امسال شماری از باشندهگان و کشاورزان این ولسوالی تصمیم گرفتهاند که در زمینهایشان چرس نکارند و بهجای آن براساس توافق قومی غلات بکارند.
احمدشاه، یکی از کشاورزان در ولسوالی زازی آریوب میگوید، آنان چرس نمیکارند و در عوض از ادارههای وابسته میخواهند که در زمینههای کشاورزی با کشاورزان همکاری کنند.
احمدشاه میگوید: «خیلی خوشحالیم، این زهر است و برای جوانان تباهکننده است. تباهکنندۀ ملت و دولت است. دولت باید تخمهای اصلاحشده به ما کمک کند. مردم بیکار اند، باید برای آنان زمینۀ کار فراهم شود و پروژهها باید بیاید.»
ولیمحمد زازی، یکی از باشندهگان ولسوالی زازی آریوب میگوید، مردم به ادارۀ محلی تعهد سپردهاند که در منطقۀشان چرس نمیکارند. به گفتۀ او، مردم به تعهدشان پایبند اند و از ریاست زراعت میخواهند با آنان همکاری کند.
ولیمحمد زازی میگوید: «ما کامل آمادهایم، ما در سطح ولسوالی به والی فرهست دادهایم، امضا کردهایم که دیگر مواد مخدر نمیکاریم. هیچ اجباری در کشت آن وجود ندارد و ما آمادهایم که این گیاه ممنوعه را دیگر نکاریم.»
در همین حال، مسئولان ریاست زراعت پکتیا میگویند، تخم اصلاحشدۀ گندم علاوه بر ولسوالیهای دیگر، به ولسوالی زازی آریوب هم ارسال شده است که بهزودی میان کشاورزان توزیع میشود.
محمدالدین مومند، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری پکتیا میگوید: «تخمهای اصلاحشده امسال به زازی آریوب فرستاده شده است. کشاورزان میتوانند از تخمها استفاده و حاصلات آن را جمعآوری کنند. این تخمها بهاریست که حاصلات خوبی دارد. ما ۲۹ متریک تُن تخم اصلاحشده به زازی آریوب فرستادهایم که روند توزیع آن جریان دارد.»
پکتیا به عنوان سرزمین جرگهها شناخته میشود و این بار نخست نیست که برخی از باشندهگان آن برای جلوگیری از کشت مواد مخدر توافق قومی انجام میدهند. مردم این ولایت پیش از این نیز برای تأمین امنیت و جلوگیری از سنتهای ناپسند، توافقنامههای قومی امضا کردهاند.