شماری از کشاورزان در هرات، میگویند که برای رشد کشاورزی و افزایش میزان درآمد شان، به ایجاد گلخانهها رو آورده اند. آنها، میگویند ایجاد گلها میزان حاصلات آنان را افزایش داده است.
عبدالرحمان، کشاورز در یکی از ولسوالیهای هرات، میگوید که از یک سال به این سو به ایجاد گلخانهها رو آروده و انتظار دارد با این کار بتواند درآمدی قناعتبخش به دست بیاورد. او میافزاید: «بادرنگ کاشت میکنم؛ وظیفهی ما این است. در سال روان به مساحت ۱۲۰۰ مترمربع گلخانه ساختهام که مصرف آن، ۲۰۰ هزار افغانی شده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
موسا، دیگر کشاورز در هرات نیز، میگوید که از دو سال به این سو برای رشد کشاورزیاش به ایجاد گلخانهها رو آروده است. «با همسر و فرزندانم این جا کار میکنم؛ هر روز که ضرورت باشد، کارگر میآورم؛ کارگر دائمی ندارم. امید ما همین گلخانه است. به امید این که ایجاد گلخانه بتواند نیازهای زندگی ما را برآورده کند.»
در سوی دیگر، بشیراحمد احمدی، مدیر ترویج نباتات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، میگوید که این ولایت از نظر تولیدات گلخانهای به خودکفایی رسیده و تولیدات کشاورزی در این بخش، به ولایتهای همجوار نیز، صادر میشود. «نیازمندی هرات و زون غرب از طریق این گلخانهها تأمین میشود. در زمستان میتوان گفت که ۸۰ تا ۸۵ درصد سبزیها از این گلخانهها تهیه و به بازار عرضه میشود.»
بر اساس آمار ارائهشده از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، اکنون بیش چهار هزار گلخانه در هرات به گونهی رسمی و غیررسمی فعالیت دارد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
بصیراحمد طبیب، کارشناس امور کشاورزی در هرات، میگوید که که ایجاد گلخانهها میتواند زمینه را برای رشد کشاورزی فراهم کند. او میافزاید: «زراعت در محیط باز یکی از بزرگترین مشکلات کشاورزان به دلیل بادهای ۱۲۰روزه هرات است که به محصولات و سبزیها آسیب میرساند و در کنار آن پلاستیک یکی از بزرگترین مشکلات کاشت گلخانهای است؛ زیرا کشاورزان در وضعیت اقتصادی ضعیفی قرار دارند و هزینهی پلاستیک مورد نیاز وارداتی بلند است.»
کشاوزی، از مهمترین منابع اقتصادی افغانستان است و بیشتر خانوادهها به ویژه در ولایتهای دوردست با کار در این بخش نیازهای خوراکی و غیرخوراکی خود شان را فراهم میکنند.