شماری از کشاورزان در بلخ با ابراز خرسندی از افزایش حاصلات توت‌زمینی، می‌گویند که بارندگی‌های موسومی و مناسب‌بودن هوا برای کاشت سبب شده که از باغ‌های شان در سال روان، حاصلات قناعت‌بخش بردارند.

محمد‌ناصر، کشاورز در ولسوالی دهدادی، می‌گوید که در سال روان پنج جریب زمین را برای کاشت توت‌زمینی اختصاص داده و از آن حاصلات خوب برداشت کرده است. او می‌افزاید: «بارندگی‌های موسومی و آب‌و‌هوای مناسب در بلخ سبب شده تا حاصلات توت‌زمینی نسبت به گذشته افزایش چشم‌گیری یابد و ما از این وضعیت خوش‌حال استیم.»

طاهرخان، دیگر کشاورز نیز، می‌گوید که استفاده از روش‌های درست کاشت سبب افزایش حاصلات توت‌زمینی شده است. «به خاطری که حاصلات توت‌زمینی افزایش داشته باشد، باید زمین پاک‌سازی، منظم و درختان یا بته‌ها با فاصله‌ی دقیق کاشت شود؛ همین گونه زمین‌ها آب‌یاری به‌موقع و کود‌ کیمیایی داده شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این کشاورزان اما می‌افزایند که نبود سردخانه‌های معیاری برای نگه‌داری حاصلات شان، آنان را به مشکل روبه‌رو کرده است.

محمد‌ناصر، کشاورز، از حکومت سرپرست می‌خواهد که برای پشتیبانی از کشاورزان و تولیدات داخلی، سردخانه‌های معیاری را در این ولایت ایجاد کند. به گفته‌ی او: «توت‌زمینی یک میوه‌ای است که زود خراب می‌شود؛ دولت افزون بر بازاریابی باید سردخانه‌هایی برای نگه‌داری توت‌زمینی ایجاد کند و امکانات لازم را برای کاشت، برداشت، نگه‌داری و بسته‌بندی توت‌آسیاب‌شده فراهم کند.»

توت‌زمینی، از میوه‌های تابستانی است که به بازار عرضه می‌شود و هم‌اکنون یک کیلو‌گرام آن از ۱۰۰ تا ۱۵۰ افغانی در بازارهای بلخ به فروش می‌رسد.

در سوی دیگر، محمد‌حسین عظیمی، مدیر ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بلخ، می‌گوید که در سال‌های گذشته، ۱۰۰ جریب زمین توت‌زمینی کاشت می‌شد؛ اما اکنون این رقم به بیش‌ از ۱۵۰ جریب زمین افزایش یافته است. او، حاصلات توت‌زمینی در بلخ را ۲۲۵ تُن تخمین می‌زند و می‌گوید که هر جریب زمین دست‌کم یک تُن محصول خواهد داد. «در سال‌های گذشته ۱۰۰‌ جریب زمین در بلخ توت‌زمینی کاشت شده بود؛ اما امسال ۱۵۰ جریب زمین در ولسوالی‌های بلخ، دولت‌آباد، دهدادی و چمتال توت‌زمینی کاشت شده است. به دلیل بارش‌های موسومی حاصلات این میوه هم افزایش چشم‌گیری داشته است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شماری از کارشناسان کشاورزی، می‌گویند که مناسب‌بودن آب‌وهوای بلخ برای کاشت گونه‌های میوه به ویژه توت‌زمینی فراهم است. عبدالعزیز سلطانی، کارشناس کشاورزی، می‌گوید که کشاورزان در بلخ با استفاده از گل‌خانه‌ها توت‌زمینی را پرورش می‌دهند که این کار سبب افزایش حاصلات آن می‌شود. «هوای مناسب برای توت‌زمینی ۲۵ الی ۳۵ درجه‌ی سانتی گراد است بنا باغ‌داران باید گل‌خانه‌ها را اعمار کنند، از افراد مسلکی در بخش کشاورزی مشورت‌ بگیرند.»

توت‌زمینی در سال‌های پسین در بلخ، ننگرهار، کندهار و شماری از ولایت‌های دیگر کاشت می‌شود و علاقه‌مندی کشاورزان به کاشت آن، در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: