افزایش حمله‌های انفجاری در ماه رمضان به‌ویژه در روزهای اخیر، شهروندان کشور را نگران کرده است. شماری از پایتخت‌نشینان می‌گویند که وقوع انفجارهای پی‌هم اذهان عمومی را وحشت‌زده کرده و انتظار آنان برای بهبود وضعیت امنیتی را، نیز از بین برده است.

به گفتۀ باشنده‌گان شهر کابل، افزایش حمله‌های انفجاری به‌ویژه در مسجدها و خانقاه‌ها سبب شده است که آنان برای حفظ جان‌شان از ادای نماز عید فطر انصراف کنند. پایتخت‌نشینان تأکید می‌کنند که ناامنی از دغدغه‌های اصلی آنان برای حضور در نماز عید است و آنان نمی‌خواهند که خود یا عزیزان‌شان قربانی یکی دیگر از روی‌دادهای خونین شوند.

صدیق‌الله، یک تن از باشنده‌گان شهر کابل، در این باره می‌گوید: «من با این انفجار و انتحار که هر روز شاهدش هستیم، فکر نکنم که برای نماز عید مسجد بروم؛ چون ترس این را دارم که در یکی از این روی‌دادها جان خود را از دست بدهم. این ریسک بزرگی‌ست. ترجیح می‌دهم در خانه باشم و نماز به‌جا بیاورم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

دیدار دوستان، آشنایان و اقوام از آداب و رسوم دیگر عید است؛ اما به‌نظر می‌رسد که بدترشدن وضعیت امنیتی و وقوع انفجارهای پی‌هم بر روند رفت‌وآمد مردم، نیز تأثیر منفی گداشته است. پایتخت‌نشینان می‌گویند که با توجه به افزایش ناامنی، جرأت بیرون‌شدن از خانه را ندارند و نمی‌توانند با اطمینان کامل رفت‌وآمد کنند.

مهریه، یک تن دیگر از باشنده‌گان شهر کابل، از برگزاری مراسم عیدی و رفت‌وآمد دلهره دارد. او می‌گوید: «در عید به‌صورت دلیرانه گشت‌وگذار یا خانۀ اقوام رفته نمی‌توانم؛ چون یک ترس برایم ایجاد شده است که نکند این اتفاق دوباره بیفتد و خود ما یا اقوام ما یا خانواده‌های ما عید را به خوشی سپری کنند.»

خواستیم نگرانی مردم را دربارۀ وضعیت امنیتی، با مسئولان امارت اسلامی در میان بگذاریم و از آنان دربارۀ تأمین امنیت شهروندان در روزهای عید بپرسیم؛ اما به تماس‌های ما پاسخ داده نشد.

با این حال، پایتخت‌نشینان در حالی نگران شرکت در نماز عید فطر و تجلیل از روزهای عید هستند که روز گذشته در نتیجۀ انفجار در یک خانقاه در شهر کابل ده‌ها تن کشته و زخمی شدند؛ روی‌دادی که با واکنش‌های تند داخلی و خارجی به هم‌راه شد.

مته نودسن، معاون نمایندۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، در واکنش به این انفجار گفته که این حمله به‌دنبال موجی از حمله‌ها در هفته‌های پسین بر مسجدها و مدرسه‌ها در شهرهای کابل، مزارشریف و کندز صورت گرفته که به‌طور خاص اعضای اقلیت‌های هزاره، شیعه و صوفیان را هدف قرار داده است.

او افزوده است: «حمله‌های اخیر علیه غیرنظامیان، هدف‌قراردادن اقلیت‌های قومی و مذهبی نشان‌دهندۀ روند نگران‌کننده در افغانستان است. این نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر است و باید فوری پایان یابد.»

هم‌چنان توماس وِست، نمایندۀ ویژۀ وزارت امور خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا برای افغانستان، این حمله را «وحشت‌ناک» خوانده است. سازمان عفو بین‌الملل نیز در واکنش به این حمله گفته که ماه رمضان در افغانستان با خون‌ریزی در حال سپری‌شدن است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان، گفته است که این‌گونه خشونت‌ها باید هرچه زودتر پایان یابد.

با این همه، حکومت سرپرست امارت اسلامی که مسئول تأمین امنیت شهروندان است، نیز این حمله را محکوم و بیان کرده است که این‌گونه جنایات کار حلقاتی‌ست که ربطی به اسلام و کشور ندارند.

براساس گزارش‌ها، در ماه رمضان سال جاری حمله‌های انفجاری بر مرکزهای آموزشی و مکتب‌ها، مسجدها و خانقاه‌ها، جان شماری از غیرنظامیان را گرفته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: