کابل و اسلام‌آباد، روز گذشته (دوشنبه، ۲۸ حوت) گواه یکی از جدی‌ترین درگیری‌ها با یک‌دیگر بودند. این درگیری پس از آن آغاز شد که نخست پاکستان مناطقی را در ولایت‌های خوست و پکتیکا بمباران و ادعا کرد که افراد وابسته به حافظ گل ‌بهادر، از فرماندهان تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) را، مورد حمله قرار داده ‌است.

امارت اسلامی نیز در پاسخ به این حمله‌ها، مرکزهای نظامی پاکستان را در امتداد خط فرضی دیورند مورد هدف قرار داد و افزون بر این، درگیری میان نیروهای مرزی دو کشور تا ناوقت‌های دوشنبه‌شب نیز در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و خوست ا‌دامه داشت که تا کنون از تلفات این درگیری‌ها اطلاعات دقیقی در دست نیست.

آگاهان ادامه‌ی این‌ گونه درگیری‌ها را به زیان هر دو کشور می‌دانند. ضیا حسینی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «آن چه مسلم است، نقض حریم هوایی و تعرض به سرحدات یک کشور، یقیناً باعث دوری دو کشور و تعریف منافع به صورت متضاد می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، ودانت پاتل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی امریکا، نیز در واکنش به این درگیری پیشنهاد کرده ‌است که حکومت‌های پاکستان و افغانستان مشکلات خود را از راه گفت‌وگو حل کنند. پاتل، از حمله‌ی امارت اسلامی بر نظامیان پاکستان در امتداد خط فرضی دیورند و هم‌چنان تلفات غیرنظامیان در نتیجه‌ی حمله‌های هوایی پاکستان بر افغانستان، اظهار نگرانی کرده ‌است.

این در حالی است که روز دوشنبه پس از وقوع درگیری میان امارت اسلامی و پاکستان، سفیر امریکا در اسلام‌آباد و همین‌ گونه متیو میلر، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی امریکا، اعلام کردند که در مبارزه با هراس‌افکنی، از پاکستان پشتیبانی می‌کنند.

با این حال، آگاهان سیاست‌های امنیتی‌محور پاکستان در برابر افغانستان را، از علت‌های وقوع چنین درگیری‌ها میان دو کشور می‌دانند و از پاکستان می‌خواهند که برای حل مشکلات باید در رویکرد خود در مسائل امنیتی مانند مسئله‌ی تی‌تی‌پی، تغییرهایی را روی‌ دست بگیرد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

ولی فروزان، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «مشکلاتی مثل تی‌تی‌پی که پاکستان دارد، مشکلات داخلی است و اگر پاکستان خواسته باشد این مشکلات حل شود، باید در داخل حل بکند و در این مورد اگر از افغانستان توقع داشته باشد، مسئله را حل نمی‌کند.»

عزیز استانکزی، آگاه مسائل امنیتی، نیز در این باره می‌گوید: «سیاست زورگویی پاکستان همیشه از طرف نظامیان و آی‌اس‌آی پاکستان ایجاد شده و در معرض تطبیق قرار گرفته است و حکومت پاکستان در سیاست این کشور در قبال افغانستان هیچ گونه رولی ندارد.»

گفتنی است که امارت اسلامی هر گونه حضور تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان را رد می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: