پس از پذیرفتهشدن دیپلماتهای امارت اسلامی از سوی پاکستان، ترکمنستان، قطر و روسیه، اکنون چین دیپلماتهای امارت اسلامی را پذیرفته است.
شماری از آگاهان مسائل سیاسی به این باور اند کشورهایی که در کابل سفارتهایشان فعال است، بهخاطر پیشبرد امور، دیپلماتهای امارت اسلامی را پذیرفتهاند. آنان میگویند این کشورها هنوز سفیری از امارت اسلامی را نپذیرفتهاند و تا زمانیکه خواستهای ملی و بینالمللی از سوی امارت اسلامی پذیرفته و تطبیق نشود، حکومت سرپرست به رسمیت شناخته نخواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
طارق فرهادی، تحلیلگر و آگاه مسائل سیاسی، به سلاموطندار میگوید کشورهایی که در کابل سفارت دارند، در نشستهای مختلف منطقهیی و جهانی از امارت اسلامی خواستهاند که حکومت همهشمول شکل بدهد. به گفتۀ او، تا زمانی که این شرط تکمیل نشود، سفیر امارت اسلامی پذیرفته نخواهد شد.
آقای فرهادی میافزاید: «اینها دیپلماتهای درجه دو و درجه سه سفارت را میپذیرند؛ اما تا اینکه اصلاحات در کابل نیاید، سفیر افغانستان را در پایتخت خود نمیپذیرند.»
شجاع معاشر، از دیگر آگاهان مسائل سیاسی، نیز بستهبودن مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم و عدم مشارکت زنان در اجتماع و ساختار حکومت را عمدهترین نشانۀ عملینکردن پیششرطهای جامعۀ جهانی از سوی امارت اسلامی میداند. او میگوید طوری که جامعۀ جهانی از امارت اسلامی توقع داشت، حکومت سرپرست مطابق آن عمل نکرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی دیگر، شیردل پاسون، دیگر آگاه مسائل سیاسی نیز میگوید که در کنار عملینکردن خواستهای جهانی، مشکلات در داخل افغانستان نیز مانع به رسمیتشناختن امارت اسلامی شده است. او با اشاره به اینکه شماری از سیاسیون و اقشار افغانستان هنوز امارت اسلامی را نپذیرفتهاند، میگوید که باید امارت اسلامی از راه گفتوگو با مخالفانش مشکلات داخلی را حل کند.
گفتنیست که نزدیک به هشت ماه از رویکارآمدن حکومت امارت اسلامی در کشور میگذرد؛ اما این حکومت هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.