یک جرگه‌ی قومی به منظور پایان‌دادن به دشمنی دو خانواده، روز گذشته در مسجد «جگدلیک» روستای «منگوتی» شهر شبرغان، مرکز جوزجان، برگزار شد. در این جرگه، ده‌ها تن از عالمان دینی و بزرگان قومی پس از گفت‌وگوها، اختلاف‌ها و دشمنی دو خانواده را به دوستی مبدل کردند.

شیرشاه بابری، یکی از بزرگان قومی در جوزجان، می‌گوید که این جرگه به منظور پایان‌دادن به دشمنی دو خانواده برگزار شد و در نتیجه‌ی آن این دشمنی به دوستی مبدل شد. او می‌افزاید: «دو طرف عذر و زاری ما را پذیرفتند و این مجلس جور شد. ان‌شاءالله کوشش ما این است که همیشه به مردم خدمت کنیم و خیر مردم را می‌خواهیم. منفی‌بافی به مردم دیگر هیچ ارزش ندارد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

رازمحمد بخت‌یار، یکی دیگر از بزرگان قومی در جوزجان، دشمنی و اختلاف‌ها را به سود خانواده‌ها نمی‌داند و بر حل آن از راه گفت‌وگو تأکید می‌کند. او می‌گوید: «بالاخره در اثر میانجی‌گری علما، ریش‌سفیدان و ما که از شهر شبرغان آمدیم به شمول مولوی زاهد و موضوع را فیصله کردیم، هر دو طرف را آشتی ساختیم و این موضوع حل شد و ان‌شاءالله در آینده کدام کشیدگی بین این‌ها وجود ندارد.»

اخترمحمد بلوچ، یک تن از عالمان دینی در جوزجان، دشمنی و اختلاف‌ها را سبب قتل و کشتار و حتا سبب ویرانی یک کشور می‌خواند و بر حل آن از راه گفت‌وگو تأکید می‌کند. او می‌گوید: «یعنی در مجموع دشمنی چیزی است که یک خانه و یک کشور را خراب می‌کند، باید به وقت و زمان حل شود. با این گونه نشست‌ها جلو دشمنی گرفته شود، خوب است و دشمنی تمام می‌شود.»

اعضای دو خانواده که باهم دشمنی داشتند، یک‌‌دیگر را در این جرگه به آغوش کشیدند و به دشمنی هفت‌ساله‌ی شان پایان بخشیدند. داوود، برادر مقتول، می‌گوید: «بین ما یک جنجال آمد که هفت سال می‌شود. حالا که بزرگان آمدند، به هیچ کسی چیزی نمی‌گویم، فیصله‌ی بزرگان فیصله من است.»

دادشاه، برادر قاتل، نیز می‌گوید: «برادر من رفته پسر مامایم را کشته بود، به نام الف‌شاه. ما امروز جورآمد کردیم و پس از این برادرانه زندگی می‌کنیم و بین هم مشکلات نداریم.»

در همین حال، شماری از برگزارکنندگان این جرگه‌ی قومی، برگزاری این گونه نشست‌ها را در راستای حل اختلاف‌ها و دشمنی میان خانواده‌ها مهم می‌خوانند و بر برگزاری بیش‌تر این گونه جرگه‌ها در سراسر کشور تأکید می‌کنند.

عبدالمطلب افغان‌یار که این جرگه‌ی قومی را برگزار کرده است، می‌گوید که برای پایان‌دادن به اختلاف‌ها و دشمنی‌ها هیچ وقت دیر نبوده و هیچ چیزی به اندازه‌ی صلح و آشتی شیرین نیست. او از این حرکت دو خانواده که به دشمنی هفت‌ساله‌ی شان پایان دادند، ابراز خرسندی و بر وحدت و هم‌دیگرپذیری اقوام ساکن در کشور تأکید می‌‌کند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «بسیار خوش‌حال هستم و تشکری می‌کنم از قوم‌ها و دو خانواده که صدای ما را شنیدند و بین آن‌ها صلح آمد. از تمام ملت افغانستان خواهش می‌کنم که در طی جنگ‌ها کشیدگی‌ها و اختلاف‌ها به میان آمده است، باید از طریق جرگه‌ها به اختلاف‌ها پایان بدهند.»

این در حالی است که در این اواخر جرگه‌های قومی به هدف پایان‌دادن به اختلاف‌ها و دشمنی‌ها میان خانواده‌ها، در کشور افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: