مسئولان در بادغیس میگویند که امسال، سالی خشک در حوزۀ غرب کشور بهویژه این ولایت است. عبدالتواب نایب، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری بادغیس به سلاموطندار میگوید که نشانههای خشکسالی در تمام ولسوالیها و مرکز این ولایت محسوس است.
به گفتۀ رئیس زراعت بادغیس، از چند روز به اینسو تیمهای این اداره سرگرم بررسی میزان خشکسالی امسالاند. عبدالتواب نایب میافزاید، بیش از ۶۰ هزار هکتار زمین زیر کشت للمی در این ولایت وجود دارد که بیشترشان بهدلیل نباریدن به موقع باران، امسال حاصل نداده است.
رئیس زراعت بادغیس میگوید: «در همۀ ولسوالیهای ولایت بادغیس خشکسالی محسوس است و ساحات للمی آن آسیب دیده است. بیشتر ساحات ولایت بادغیس زیر کشت للمیست و للمی هم بستهگی به باران دارد. به اساس همه ساحات، ولایت بادغیس آسیبدیده است.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ رئیس زراعت بادغیس، در سال گذشته و اوایل امسال ۲۳۰ میلیمتر در این ولایت باران باریده، اما این مقدار باران در موقع نیاز کشاورزان نبوده و به این دلیل سود چندانی به کشت للمی این ولایت نداشته است.
کشاورزان در بادغیس نیز از بحران خشکسالی امسال در این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند که در سال جاری هیچ محصولی از کشتزارهایشان برداشت نکردهاند.
غلام مودود، کشاورز در بادغیس میگوید که امسال به زمینهای زیر کشت للمیاش گندم، نخود، جو و تربوز کشت کرده بود؛ اما هیچ حاصل نداده است. «پارسال صد سیر گندم کشت کردم، امسال یک دانه هم برنداشتم. نه گندم، نه جو، نه زیره، نه نخود و نه هم پالیز حاصل نداده است.»
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
شماری از باشندهگان ولسوالیهای بادغیس که بهخاطر خشکسالی به شهر قلعۀنو، مرکز این ولایت بیجا شدهاند، از تنگدستی، نبود مکان و مواد خوراکی ابراز نگرانی میکنند.
بیبیگل، بیجاشده در بادغیس میگوید: «جای نداریم، اگر روز یکبار وضو بگیریم، دو بار دیگر جای نداریم که وضو بشکنیم. در تابستان از آفتاب میسوزیم و در زمستان از سردی میمیریم.»
در همین حال، مسئولان ریاست مهاجران و بازگشتکنندهگان بادغیس به سلاموطندار میگویند که از آغاز امسال تاکنون، حدود ۶۵۰ خانواده بهدلیل خشکسالی و ناامنی از ولسوالیهای این ولایت به شهر قلعۀنو بیجا شدهاند. به گفتۀ آنان، پس از سروی شمار بیجاشدهگان در شهر قلعۀنو، برایشان از سوی نهادهای همکار کمک صورت گرفته است.