اسدالله، یکی از رانندگان در شاه‌راه ارزگان_کندهار، به سلام‌وطندار می‌گوید که ماهانه تنها ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ افغانی درآمد دارد و این مبلغ حتا برای رفع نیازهای خانواده‌اش بسنده نیست. به گفته‌ی او، بهای پلیت با توجه به مدل موتر تعیین شده و بهای پلیت بیش‌‌تر موترها میان ۲۰ تا ۳۰ هزار افغانی است که رانندگان توان خرید آن را ندارند.

او در این باره می‌افزاید: «به دلیل نبود پول، نتوانستم پلیت تهیه کنم؛ حتا به اندازه‌ی تأمین نیازهای خانواده‌ی خود پول ندارم و اکنون هشتمین روز است که این‌ جا هستم و هنوز نوبتم نرسیده است. بنابراین، پس از ۸ یا ۹ روز نوبتم می‌رسد و با پولی که می‌گیرم، نیازهای خانه را پوره نمی‌توانم. موترم سراچه است و اگر از کرایه یک هزار افغانی به من بماند، خیلی خوش‌حال می‌شوم؛ اما همان یک هزار افغانی هم به من نمی‌ماند. اگر موتر خراب شود، آن پول برای بازسازی موتر پرداخت می‌شود و چیزی به من نمی‌ماند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری دیگر از رانندگان در ارزگان، می‌گویند که بهای موترهای شان در زمان ثبت نام بالا درج شده و به همین دلیل، بهای پلیت‌ها بالا است. سیف‌الله، یک تن از رانندگان، می‌گوید: «موتر مدل کهنه و جدید همه یک قیمت گذاشته شده است. از این افراد بپرسید ۸ شب یا ۹ شب می‌شود که نوبت شان نرسیده است. این‌ها این جا اند؛ اما خانه‌های شان در شهر است.»

عبدالکریم، یک تن دیگر از رانندگان، نیز می‌گوید: «استیکر گرفته‌ام، اما پلیت نه؛ زیرا پول ندارم. اگر حالا پول تهیه کرده و به آن‌ها بدهیم، آن پول را دوباره به دست آورده نمی‌توانیم. این شب یازدهم است، حالا نوبتم رسیده است. از آن طرف که مسافر می‌آورم، این‌ جا مصرف می‌کنم، از این طرف که مسافر می‌برم، ۵۰۰ یا یک هزار افغانی که می‌ماند، آن را به خانه می‌برم.»

با این حال، مسئولان مدیریت ترافیک ارزگان، می‌گویند که بهای پلیت‌ها بر اساس طرزالعملی که از کابل آمده است، گرفته می‌شود و آنان این مقدار را کاهش یا افزایش داده نمی‌توانند.

ملا احمد، مدیر ترافیک ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «روندی که جریان دارد و درآمدی که از آن‌ها گرفته می‌شود، این تصمیم در مرکز گرفته شده است، ما نمی‌توانیم آن را کاهش یا افزایش بدهیم؛ زیرا همین طرزالعمل از مرکز به ما ارسال شده است و ما طبق آن کار می‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

با وجود این که رانندگان از بهای بالای پلیت‌ها شکایت می‌کنند؛ اما شماری دیگر از افراد از این روند پشتیبانی می‌کنند و آن را در زمینه‌ی کاهش جرایم و دزدی موترها، مؤثر می‌دانند.

بر اساس اطلاعات مسئولان مدیریت ترافیک ارزگان، از آغاز ثبت نام موترها تا کنون، ۲۵ موتر دزدیده‌شده کشف شده است. به گفته‌ی آنان، این موترها در گذشته مفقود شده بودند؛ اما در زمان ثبت نام تثبیت و به صاحبان اصلی شان تحویل داده شد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: