بهدنبال افزایش روزافزون آلودهگی هوا در پایتخت، پزشکان از تأثیرات سوء آن به شهروندان هشدار میدهند. آنان آلودهگی هوای کابل را کشنده میخوانند و میگویند که میزان آلودهگی هوا در روزهای پسین به بالاترین و بدترین سطح خود رسیده است.
زاهد علیزی، یکی از پزشکان در کابل به سلاموطندار میگوید که سالانه آلودهگی هوا در کشور هزاران تن را به کام مرگ میکشاند و بیم آن میرود که آلودهگی هوای زمستان امسال، شهروندان کابل را بیشتر از پیش متأثر کند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آقای علیزی میافزاید: «آلودهگی هوا بالای پوست، مو، قلب، شش و حتی گردهها تأثیر میگذارد؛ چون هوایی را که تنفس میکنیم با اکسیژن/آکسیجن یکجا، از طریق شش جذب بدن و از این طریق داخل جریان خون میشود.»
فیاض صافی، یکی دیگر از پزشکان نیز تأکید میکند که تنفس هوای آلوده و سمی، خطر ابتلا به بیماریهای گوناگون را افزایش میدهد و سبب مرگومیر افراد میشود.
پزشکان به پایتختنشینان توصیه میکنند که برای در امانماندن از خطرات ناشی از آلودهگی هوا، استفاده از زغال سنگ تصفیهنشده و دیگر منابع دودزا را کاهش دهند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، شماری از شهروندان برای کاهش خطرات آلودهگی هوا راهکارهایی چون استفاده از ماسک در بیرون از خانه و کاهش استفاده از منابع دودزا را پیشنهاد میکنند.
این در حالیست که بر بنیاد آمارهای وزارت صحت عامه، سال گذشته حدود ۵۰۰۰ تن در اثر بیماریهای تنفسی و قلبی در کشور جان باختند. در عین حال، بر بنیاد گزارش سازمان ملل متحد، کابل در میان ده شهر آلودۀ جهان قرار دارد.