به دنبال گزارشدهی نهادهای دولتی در برنامهی «حسابدهی دولت به ملت» در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت، امروز مسئولان ریاست عمومی ادارهی امور امارت اسلامی، کارکردها و دستآوردهای یکسالهی این اداره را با رسانهها شریک کردند.
سیفالدین تائب، معاون پالیسی و ارزیابی ریاست عمومی ادارهی امور، در این نشست میگوید که در صورت قضاوت منصفانهی جامعهی جهانی، افغانستان باید در فهرست کشورهای شفاف جهان قرار گیرد. آقای تائب میافزاید با آن که گراف فساد به صفر نرسیده؛ اما دامنهی فساد در افغانستان خیلی پایین آمده است.
آقای تائب همچنان میگوید که افغانستان در نظام جمهوری در قعر فهرست کشورهای شفاف جهان قرار داشت. به گفتهی او، در حکومت کنونی جلو فساد در ادارههای دولتی و گمرکها گرفته شده و درآمد امارت اسلامی در یک سال گذشته نیز بلند رفته است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
معاون پالیسی و ارزیابی ریاست عمومی ادارهی امور نیز میگوید که افغانستان پیش از سال ۱۳۹۹ هیچ نهادی به نام مبارزه با فساد نداشت و پس از سال ۱۳۹۹ ادارهی مبارزه با فساد به شکل سمبولیک بود که از سوی حکومت پیشین حمایت نمیشد.
او در قسمت دستآوردهای این اداره در یک سال پسین میافزاید که آنان توانسته اند به شش کشور دیپلمات بفرستند. به گفتهی معاون پالیسی و ارزیابی ادارهی امور، کشورهای ترکیه، ایران، ترکمنستان، روسیه، چین و پاکستان، از جمله کشورهایی هستند که دیپلماتان امارت اسلامی را پذیرفته اند.
با این حال، عبدالولی صدیقی، رییس دفتر ریاست عمومی ادارهی امور، در این نشست در قسمت شکایتها و چالشهای موجود در ادارهها میگوید که آنان برای رسیدگی به شکایتهای مردم قرار است در آیندههای نزدیک، ثبت شکایت آنلاین را ایجاد کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مسئولان ریاست عمومی ادارهی امور در حالی از افغانستان به عنوان کشور شفاف یاد میکنند که پیش از این، سازمان شفافیت بینالملل در تازهترین گزارشش گفته که افغانستان به عنوان هفتمین کشور فاسد در جهان شناخته شده است.
بر اساس گزارش این سازمان، افغانستان در شاخصهای پشتیبانی از حقوق بشر، مبارزه با فساد و آزادیهای مدنی، با کسب ۱۶ امتیاز در فهرست فاسدترین کشورهای جهان قرار گرفته است.