سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر روز گذشته در ولایت‌های شمالی و شمال‌شرقی کشور، صدها کشته و زخمی بر جا گذاشته که بیش‌ترین تلفات در بغلان اعلام شده است.

برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، پس از چاشت امروز در حساب کاربری اکس خود اعلام کرده که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های روز گذشته در بغلان، بیش از ۳۰۰ تن جان باخته اند و بیش از ۱۰۰۰ خانه‌ی مسکونی نیز ویران شده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

علم مجیدی، سخن‌گوی مقام ولایت بغلان، نیز کشته‌ و زخمی‌شدن بیش از ۲۳۰ تن در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌ها در این ولایت را تأیید می‌کند.

او می‌افزاید: «این سیلاب‌ها در ولسوالی‌های بغلان مرکزی، نهرین، بُرکه، جلگه، خوست، دند غوری، دهنه‌ی غوری، خنجان، پلخمری و هم‌چنان تاله‌و‌برفک سرازیر شده که بیش‌تر به بغلان مرکزی و برکه خسارات وارد کرده است.»

پس از بغلان، تخار با ۲۰ جان‌باخته و ۱۵ ناپدیدشده در اثر سرازیرشدن سیلاب‌های روز گذشته، بیش‌ترین تلفات انسانی را دارد.

در همین حال، شماری از باشندگان مناطق سیلاب‌زده در بغلان، تخار، بدخشان و غور، از رسیدگی‌نشدن به موقع برای نجات باشندگان محل و نرسیدن مواد خوراکی و تهیه‌ی سرپناه‌های موقت به سیلاب‌زدگان از سوی حکومت و سازمان‌های امدادرسان، شکایت دارند.

آن‌ها، می‌گویند که همه داشته‌‎های شان را سیل با خود برده و چیزی برای خوردن و پوشیدن ندارند.

رحمت‌الله، باشنده‌ی منطقه‌ی «لقه‌»ی ولسوالی بغلان مرکزی بغلان، می‌گوید: «سیل آمد؛ زنان، مردان و کودکان را با خود آورده بود. روز گذشته شش تن را از سیل بیرون کشیدیم که مرده بودند؛ زنی دیگری را زنده نجات دادیم که به شفاخانه بردند.»

عبدالسمیع، باشنده‌ی ولسوالی اشکمش تخار، نیز می‌گوید: «ده‌ها خانه و بسیاری از مواشی را از بین برده؛ چهار نفر را از بین برد، روند کمک‌رسانی نیست؛ از دولت و نهادها می‌خواهیم که کمک‌رسانی کنند؛ مردم در وضعیت بدی قرار دارند.»

ناتوانی حکومت برای کمک‌رسانی عاجل و کافی به سیلاب‌زدگان، سبب شده است که آن‌ها در وضعیت بدی قرار بگیرند.

عبدالظاهر، باشنده‌ی غور، با شکایت از بدبودن وضعیت سیلاب‌زدگان در این ولایت، می‌گوید: «تا اکنون چهار تن جان باخته که شامل افراد کهن‌سال و کودکان است؛ مردم بی‌نهایت متضرر شدند؛ زمین‌های کشاورزی و خانه‌های شان از بین رفته و چیزی به آن‌ها باقی نمانده است؛ به آب و غذایی درست دست‌رسی ندارند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عزت‌الله، باشنده‌ی ولسوالی اشکاشم بدخشان، نیز می‌گوید:«هزارن جریب زمین کشاورزی به خصوص در قریه دونگه باغ و زمین‌های کشاورزی از بین رفته است؛ خانه‌ها به گونه‌ی کامل ازبین رفته اند؛  ۳۰۰ خانواده در این مکان زندگی می‌کنند؛ هیچ نوع کمکی تا کنون به این‌ها از سوی مؤسسه‌ها نرسیده است.

روز گذشته بغلان، تخار، بدخشان، سمنگان، هرات و غور، گواه سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر بود که تلفات انسانی و خسارت‌های مالی هنگفتی را به جا گذاشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: